Drugo mesto je po 193 kilometrih v sprintu skupine zasedel olimpijski prvak Španec Samuel Sanchez, tretji pa je bil Italijan Matteo Carrara. Enak vrstni red na vrhu je tudi v skupnem seštevku, v katerem je Brajkovič z zaostankom desetih sekund šesti. Priložnost priti povsem v ospredje skupne razvrstitve že v naslednji etapi, ko bo na sporedu 27 kilometrov dolg kronometer.

V peti etapi je bilo kar sedem gorskih ciljev, odločilni je bil zadnji, 7,6 kilometra dolg vzpon na Mure, na katerem je ušla večja skupina, ki se je pozneje razpadla, za zmago pa se je potegovalo osem kolesarjev. Po zaključni ravnini je prvi napadel Brajkovič, sodeč potem, kako je na cilju zmagoslavno dvigoval roke, je bila to taktična poteza, da je lahko do prve zmage po letu 2009 "potegnil" 35-letnega Klödna.

A Brajkovič ni bil edini slovenski kolesar, ki je pokazal odlično formo. Samo nekoliko manj močan je bil Simon Špilak, ki je ciljno črto prečkal v prvi zasledovalni skupini, ki je zaostala 19 sekund. Zasedel je 17. mesto, za mesto je zaostal za enim izmed favoritov dirke, Luksemburžanom Fränkom Schleckom. V skupnem seštevku je Prekmurec na 14. mestu, za vodilnim zaostaja 29 sekund, peti pa je v seštevku mladih kolesarjev, v katerem vodi Hrvat Robert Kišerlovski (Špilak zaostaja 19 sekund).

Grega Bole je zaostal 19 minut in 21 sekund, zasedel 88. mesto, Kristijan Koren pa je z zaostankom 25 minut in 47 sekund zasedel 130. mesto. V skupnem seštevku sta na 82. (+19:31) oziroma 110. mestu (+25:57).