Branilec Dorchester Towna Ashley Vickers je verjetno dobil najbolj nenavaden rdeči karton v zgodovini nogometne igre. Igralec je namreč želel pomagati varnostni službi z igrišča pregnati navijača, ki je prekinil srečanje, a na koncu je krajši konec potegnil prav on.

"Sem zaprepaden in brez besed. Mislil sem, da sem s tem vsem napravil uslugo, saj sem navijača želel le zadržati, da lahko naposled le nadaljujemo s tekmo. Še redarji so se mi zahvalili,“ je po tekmi dejal nesrečnik, ki je bil zaradi svoje dobronamernosti s strani sodnika „nagrajen“ z rdečim kartonom.

Navijač je na igrišče vdrl našemljen kot Borat, junak istoimenskega filma, ki ga je upodobil britanski igralec Sascha Baron Cohen. Varnostna služba je razposajenca obkolila, a ga ni uspela ujeti. "Nasprotnikovi nogometaši so skušali sodnika pregovoriti, naj me ne izključi, njihov trener nam je celo predlagal, da igrišče zapusti tudi eden izmed njegovih varovancev. Sodnik je izgubil kompas,“ je še dejal Vickers.

Ekipa Dorchestra je do konca srečanja ostala še brez dveh nogometašev, tekma pa se je končala z zmago Havant & Waterloovillea z rezultatom 3:1.