Včeraj večina reprezentanc sploh ni izkoristila možnosti za trening, ampak so se raje odločili za počitek po dramatični tekmi posameznikov, nosilci kolajn pa tudi za proslavljanje uspeha. Najbolj bučno je bilo v avstrijskem taboru, ki je na dosedanjih treh tekmah osvojil tri zlate in dve srebrni kolajni, zraven pa imajo še svetovno prvakinjo med ženskami.

"Ni nobene skrivnosti, zakaj ima Avstrija tako moštvo. Edini razlog je v dobrem sistemu dela. Vsi delamo zelo trdo, smo zelo tekmovalni in na vsaki tekmi želimo biti najboljši," je skrivnost pojasnjeval novi svetovni prvak Gregor Schlierenzauer, ki se je zlate kolajne še toliko bolj veselil, saj je bil še decembra poškodovan po padcu na treningu v Seefeldu.

Med reprezentancami, ki jih včeraj ni bilo na spregled na Holmenkollen, je bila tudi slovenska. Peterica fantov se je sprostila z igranjem odbojke, predvsem pa so tekmovalci zbistrili glave ter na skupnem sestanku krepili moštvenega duha. Selektor Matjaž Zupan bo v novo bitko poslal isto četverico, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Robert Kranjec in Peter Prevc, ki se je na posamični tekmi uvrstila v finale. "Na veliki skakalnici smo bili malo bližje skokom, ki so jih fantje trenutno sposobni. Smo optimisti, ker tukaj počasi rastemo iz tekme v tekmo, obenem pa vidimo, kako težko je priti med najboljšo deseterico, saj so brez nje zaradi manjše napake ostali nekateri precej boljši tekmovalci," je povedal Matjaž Zupan in o moštveni tekmi dodal: "Želimo ohraniti navdih in moštvenega duha, ki so ga pokazali že na srednji skakalnici. Kaj bo to prineslo, pa bomo videli."

Slovenci so s šestim mestom na srednji skakalnici izpolnili šele prvi cilj sezone, na večji napravi je načrt še mesto višje. "Ker nam gre malo gor in dol, je realnost boj za uvrstitev od petega do sedmega mesta, saj so bile že na srednji skakalnici razlike izjemno majhne," napoveduje Jernej Damjan, ki gre na tekmo z lepo popotnico, 13. mestom na nepozabni tekmi v četrtek zvečer. "Izjemno lep finalni skok mi je znova dal krila, upam, da bom na tekmi sestavil dva takšna. Komaj čakam, da mi starter prižge zeleno luč za novo tekmo," je dodal Damjan. "Jaz bom prispeval svoj delež po najboljših močeh, a šteje osem skokov, zato se lahko zgodi marsikaj," je dodal Jurij Tepeš.