Začetek zadnjega hitrega konca tedna v svetovnem pokalu - pred finalom v Lenzerheideju bosta naslednji konec tedna v Špindleruvem Mlynu na sporedu še slalom in veleslalom - se za Mazejevo ne bi mogel končati bolje. Potem ko je že v švedskem Aareju pokazala, da je po svetovnem prvenstvu v dobri formi in sproščena ter se dvakrat uvrstila tik pod stopničke, je na Višarjah naredila še korak naprej.

"Občutki so super. Po smuku sem bila kar razočarana zaradi starta, tako da sem poskušala nadoknaditi vse v slalomu. Težko se je bilo skoncentrirati, vidljivost je bila tudi čista tema. Vesela sem, da sem dobila to preizkušnjo in pustila za sabo Lindsey in Mario, to je bil moj današnji veliki cilj. Super, zelo vesela sem," je v izteku proge zadovoljna razlagala zmagovalka. Doslej v svoji zbirki še ni imela prvega mesta v tej disciplini. Največ zmag, osem, ima v svoji paradni disciplini veleslalomu, enkrat pa je na najvišjo stopničko stopila še na smukaški tekmi.

Dober slalomski nastop ji je prinesel še prvo kolajno v skupnem seštevku svetovnega pokala. Pred današnjo tekmo je bila v igri za najvišja mesta v superkombinaicji, a je napadala s četrtega mesta. Na koncu je bila pred njo le Vonnova. Američanka je z novimi 80 točkami sezono v tej disciplini končala pri 220 točkah, Mazejeva jih je zbrala osem manj, je pa z 212 na koncu tesno premagala še Rieschevo (205). "Če gledam na začetek sezone, ni bilo to, kar sem si želela. Zdaj po SP mi gre zelo dobro, zelo sproščena sem in v takšnem je super smučati," je skrivnost razcveta razkrila Mazejeva.

Z novimi stotimi točkami se je slovenska smučarka prebila tudi na tretje mesto v skupnem seštevku pokala; zdaj ima 807 točk, na prvem in drugem pa sta z veliko prednostjo Riescheva (1576) in Vonnova (1400). Za Črnjanko je bila zmaga na Višarjah jubilejna deseta v svetovnem pokalu in prva v letošnji sezoni.

Slalom je bil tokrat močnejša stran Mazejeve. Na smuku je naredila manjšo napako na startu, ko jo je zapičena palica potegnila nazaj, vseeno pa si je pripravila teren za napad v drugi vožnji z zmernimi 79 stotinkami za Vonnovo. Pred njenim slalomskim nastopom je bila prva Avstrijka Elisabeth Görgl, ki je slalom opravila zelo dobro.

Toda Mazejeva je smučala še bolje in najbolj nevarno tekmico za bron v skupnem seštevku (zdaj je razlika 14 točk v korist Slovenke) prehitela za kar 1,74 sekunde. Vse smučarke, ki so startale za njo (četrta po smuku Ingrid Jacquemod ni nastopila), Anja Pärson, Maria Riesch in Lindsey Vonn, so ob prihodu v cilj zaostale, kar je na koncu pomenilo slovensko veselje v izteku višarske proge.

Točke je na tekmi osvojila še ena slovenska smučarka. Maruša Ferk je bila na koncu 17. Po smuku je bila 35., na koncu je za Mazejevo zaostala 3,59 sekunde. Ana Kobal, ki je imela 43. izhodišče po smuku, se je prebila na 35. mesto (+ 7,14). "Glede moje vožnje lahko povem, da sem smuk vozila zelo dobro. Ampak tukaj se je izkazalo, da je bila smučina hitrejša za tiste, ki so startale v ozadju. Glede slaloma nisem imela česa izgubiti, treba je bilo iti na polno. Zasedla sem 17. mesto in mislim, da je to lep uspeh," je po tekmi dejala Ferkova.

Spored hitrega konca tedna na smučišču v neposredni soseščini Kranjske Gore se bo nadaljeval s smukom v soboto in superveleslalomom v nedeljo.