Nizozemskemu trenerju na klopi najuspešnejšega nemškega kluba se stolček že pošteno trese. Bayern letos s prikazano igro še zdaleč ne navdušuje, saj v nemškem prvenstvu zaseda zanj skromno četrto mesto in praktično nima več nobenih možnosti za osvojitev naslova.

Novo zaušnico v letošnji sezoni pa so Bavarci dobili sinoči na teki nemškega pokala, ko so z 0:1
izgubili proti svojim velikim rivalom iz Gelsenkirchna. Schalke je na krilih španskega ostrostrelca in nekdanjega Realovega nogometaša Raula edini zadetek na tekmi dosegel v 15. minuti in si tako zagotovil finalni nastop v finalu pokala, ki bo na sporedu 21. maja.

Bayernu po neuspehih v prvenstvu in pokalu tako ostane le še nastopanje v nogometni ligi prvakov. Moštvo iz Münchna je na prvi tekmi osmine finala z golom Gomeza v 88. minuti uspelo premagati letos neprepoznavni Inter, a ob tako slabi formi Nemcev Milančani lahko še vedno upajo na presenečenje na Bavarskem.

Bayernovi navijači: Nočemo Neuerja

Schalkejev vratar Manuel Neuer velja za enega izmed najbolj nadarjenih in obetavnih mladih vratarjev na svetu. Usluge Nemca si želijo zagotoviti mnogi največji evropski klubi, med njimi je menda tudi Bayern, ki po odhodu legendarnega Oliverja Kahnaustrezne zamenjave še ni našel.

Po poročanju nemških medijev, imajo prav Bavarci največ možnosti, da v svoj klub zvabijo nemškega reprezentanta. A do prestopa morda sploh ne bo prišlo, saj je 24-letni čuvaj mreže med navijači Bayerna močno osovražen.

Bayernovi navijači Neuerju niso naklonjeni. (Reuters)

Kaj si slednji mislijo o Neuerju so mnogi lahko videli tudi sinoči, saj je bil na stadionu deležen številnih psovk in žvižgov, gledalci pa so s sabo prinesli tudi na tisoče letakov, na katerih je pisalo „Koan Neuer“ (Ne Neuerju).