Nina Kovačič (60 m, včeraj je praznovala 27 let): V dvoranski sezoni sem pokazala, da sem dobro pripravljena. Osebnemu rekordu (7,36 - op. p.) sem se približala na dve stotinki. Prepričana sem, da ga lahko v Parizu izboljšam. Pogoj za to pa je tehnično popolna izvedba.

Sara Strajnar (60 m, 21 let): V Franciji bom tekmovala na svojem prvem večjem članskem prvenstvu. Za zdaj še nimam treme, a vsak dan, bolj kot se tekma približuje, doživljam drugačne občutke. V tej sezoni sem pod vodstvom Srdjana Djordjeviča izboljšala rekord na 60 metrov za dve desetinki (7,39 - op. p.), kar je zelo veliko. Največ težav imam na startu, ko običajno precej zamudim. Če bo dober, bom lahko hitra.

Marina Tomič (60 m ovire, 27 let): Ko sem tekla dvoranski osebni rekord (8,14 leta 2005 v Linzu) sem imela 62 kilogramov. Zdaj sem precej lažja, teža pa se giblje okrog 57 kilogramov. Imam sicer nekaj moči, a se počutim precej bolje. Od lani naprej mi gre zelo dobro in tudi v dvoranski sezoni sem pokazala dobre teke. Moj cilj je, da napredujem v polfinale, da se končno na veliki tekmi znebim večnega izpada v kvalifikacijah.

Nina Kolarič (daljina, 24 let): Res je, da sem se z enako daljavo (637 cm - op. p.) tudi pred dvema letoma odpravila na dvoransko evropsko prvenstvo, ko sem potem v Torinu zasedla četrto mesto in skočila kar 30 centimetrov več. Lahko rečem, da imam tokrat podobne občutke. V dvoranski sezoni sem imela veliko težav. Če se mi bo vse poklopilo na veliki tekmi, bom lahko presenetila sebe in vas.

Snežana Rodič (troskok, 28 let): Moj cilj je seveda jasen. To je uvrstitev v finale. Želim si tudi izboljšati osebni rekord (14,18 m - op. p.). Za finalni nastop bo po mojem mnenju zadoščal skok 13,80 metra, sama pa si želim, da bi izpolnila normo in se uvrstila med najboljšo osmerico. Prvi favoritinji v francoski prestolnici bosta po mojem mnenju Nemka in Grkinja.

Miroslav Vodovnik (krogla, 33 let): Res je, da se z letošnjim najboljšim dvoranskim dosežkom (19,05 m - op. p.) pač ne morem hvaliti. Toda dobro vem, da sem sposoben daljših metov, ki lahko zadoščajo tudi za uvrstitev v pariški finale (na dvoranskih prvenstvih se v finale uvrsti le osem suvalcev krogle - op. p.).

Rožle Prezelj (višina, 31 let): Osrednji cilj letošnje tekmovalne sezone bo svetovno prvenstvo na prostem v Daeguju. Dvoransko sezono sem zaradi tega vzel za trening na poti do želenega cilja. Z dosedanjimi dosežki sem potrdil, da sem dobro treniral. Najpomembnejše zame je, da ostanem v stiku s konkurenco. Posebnih rezultatskih ciljev na bližnjem tekmovanju v Parizu nimam. Če bom tekmoval dobro, bom kajpak tudi dobro uvrščen.