Smučarski tek: Erženova zaradi šole izpušča treninge

Petra Majdič - 7,5 (13. mesto, 72 nastopajočih): Slovenijo je razvadila z uspehi, a v športu visoke uvrstitve niso kar samoumevne. To je uvrstitev na razdalji, o kateri preostale Slovenke za zdaj lahko le sanjajo.

Vesna Fabjan - 5,5 (41. mesto): Zaradi težke proge, na kateri je bilo prva dva kilometra veliko strmih klancev, je bila vsa tekma zanjo boj s samo seboj in progo. Morda se je celo malo ustrašila proge in v strahu, da bi omagala, prvi del tekla z ročno zavoro.

Anja Eržen - 5,5 (44. mesto): Olimpijka, nečakinja biatlonca Janeza Mariča, po letih mladinka in Zoisova štipendistka želi biti uspešna tudi v šoli (maturantka gimnazije na Jesenicah), zato včasih zaradi izostankov trpi trening. Trener Vladimir Korolkevič meni, da bo vse nadomestila, ko se bo popolnoma posvetila teku. Petra Majdič je kot mladinka nastope na svetovnem prvenstvu v Ramsauu leta 1999 začela s 53. in 59. mestom, izjemno talentirana Anja s 44.

Alenka Čebašek - 5,5 (46. mesto): Ker noče biti le sprinterka, se preizkuša tudi na razdalji, kjer pa ji za zdaj najbolj manjka vzdržljivosti.

Nordijska kombinacija: Oranič in Berlot na istih smučeh Majdičeve

Mitja Oranič - 6 (8. mesto, 12 nastopajočih ekip): Potrdil sloves najboljšega tekača med slovenskimi kombinatorci, saj je v prvi predaji na smučeh Petre Majdič obdržal šesto mesto ekipe po skokih.

Marijan Jelenko - 6 (8. mesto): Po tekmi posameznikov je bil edini, ki je hvalil tekaške smuči, ko pa je stopil na Petrine, se je počutil, kot da bi imel na nogah raketo.

Jože Kamenik - 6 (8. mesto): Na njegovih smučeh je bila oznaka Mirjam Cossettini. Po osmem mestu v Oslu je imel nasmeh do ušes. Če izpolniš cilj, je ocena pozitivna, čeprav ni končne uvrstitve v prvo tretjino.

Gašper Berlot - 6 (8. mesto): Ima osem parov tekaških smuči, a nobene niso primerne za norveški sneg. Tekel je na istih smučeh kot v prvi predaji Oranič. "Na takšnih smučeh mi je bilo v veselje teči, užival sem v tekmi," je povedal Berlot, ki je bil pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu že 26.