Mazejeva je po dveh zaporednih drugih mestih, ki ju je v petek in soboto dosegla na superkombinaciji in smuku, nanizala še tretjo visoko uvrstitev, kar jo uvršča v najožji krog kandidatinj za skupno bronasto odličje v seštevku pokala ob koncu sezone. Pred zaključnimi tekmami svetovnega pokala je dokazala, da je ohranila izjemno formo, ki jo je kronala na najpomembnejši tekmi sezone; v Garmisch-Partenkirchnu je osvojila dve odličji, tudi drugo zlato na prvenstvih v zgodovini slovenskega smučanja.

Kljub temu, da je Mazejeva nastopala z močnim prehladom, je šele drugič v tej sezoni v tej disciplini osvojila točke pokala; 21. januarja letos je bila Cortini d'Ampezzo 16., na preostalih treh tekmah pa je dvakrat odstopila in bila enkrat diskvalificirana. V zelo izenačeni tekmi najboljših je tretje mesto zgrešila za vsega 25 stotink sekunde.

Ker ji je uspelo v treh dnevih osvojiti skupaj 192 točk pokala, je v skupnem seštevku pokala napredovala na četrto mesto; Avstrijka Elisabeth Görgl, tretja v seštevku pokala, je po sobotnem odstopu še drugič zapored nastop opravila slabo, z 21. mestom je dobila precej manj točk od Mazejeve ter je pred Črnjanko le še 41 točk. "Toda hitro se lahko vse obrne. Ta vikend sem osvojila precej točk, kar je dobra popotnica za naprej, tudi za tekme konec tedna v Trbižu," je dodala Mazejeva.

"Za Mazejevo je izjemen konec tedna. Danes je bil dobra na vsej progi, malo ji je zmanjkalo zaradi napake, ki jo je malo zmedla. Preveč je kritična do sebe in ko naredi napako, potrebuje dve ali tri vratca, da se ponovno 'spravi skupaj'. Verjetno se je tudi ustrašila, ker proga ni tako nedolžna, kot je videti po televiziji. Za nami je super vikend. Tina kljub bolezni zelo dobro deluje, tudi material in servis imamo dober. Ta vikend smo osvojili več točk, kot v celotnem prekletem januarju, ko se je zaradi serviserja zgodilo, kar se je zgodilo," je ocenil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Razred zase sta v tej zimi Vonnova in Riescheva, ki sta se tudi tokrat 'udarili' za zmago, 20. v karieri in prvič v superveleslalomu po treh letih pa se je veselila Nemka. Stotinka prednosti ji je prinesla dodatnih 20 točk v primerjavi z Vonnovo in je razliko v pokalu povečala na 196 točk. "Moje možnosti za obrambo zmage v svetovnem pokalu niso prav zelo velike. Ohranjam pa pozitivno razmišljanje in bom skušala sezono končati po svojih najboljših močeh. Borila se bom do zadnjega," se še ni predala Vonnova.

Svetovni pokal se bo konec prihodnjega tedna, od petka do nedelje, nadaljeval v Trbižu na smučišču Svete Višarje.