Ponedeljek, 28. februarja

V CUK Kino Šiška bo nastopil britanski glasbenik Steven Severin, ki je skupaj s Siouxie Sioux leta 1976 ustanovil kultni novovalovski bend Siouxie & The Banshees. Od leta 2008 se posveča predvsem glasbeni spremljavi nemih filmov v živo, njegov trenutni glavni projekt pa je soundtrack za surrealistično črno-belo klasiko Jeana Cocteauja Le Sang d'un Poete (Pesnikova kri) iz leta 1930, ki ga je v obliki albuma pred kratkim izdal za založbo Cold Spring Records.

S poslanskimi vprašanji se začenja 25. redno zasedanje državnega zbora. Če bo ostalo pri napovedanem času za razprave poslancev, bodo glasovanja vsak dan nekaj pred polnočjo. Natančneje, v torek 20 minut čez polnoč, v sredo ob pol polnoči in v petek ob pol enajstih zvečer.

V Rimu se bo nadaljevalo sojenje italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju zaradi domnevne utaje davkov. Italijansko vrhovno sodišče je namreč ta mesec odločilo, da Berlusconiju imuniteta ne pripada avtomatično.

Torek, 1. marca

Poslanci redno zasedanje začenjajo z razpravo za zaprtimi vrati o poročilu Sove za leto 2009, ki je zaradi spornih ocen predsednika komisije za nadzor tajnih služb poslanca SDS Zvonka Černača sprožilo precej polemik. Zadnja taka ocena SDS je, da "Sova ni urejena in demokratično nadzirana služba".

Sreda, 2. marca

Skoraj sedem ur nameravajo poslanci parlamentirati o Pahorjevem odgovoru na vprašanja poslanca DeSUS Joška Godca o vladnih prioritetah. Drugemu branju zakona o preprečevanju dela na črno mislijo nameniti pet ur, tri ure pa splošni razpravi o omejevanju uporabe nakupovalnih vrečk.

Četrtek, 3. marca

V Mestnem gledališču ljubljanskem bodo premierno uprizorili predstavo Harper Regan sodobnega britanskega dramatika Simon Stephensa. Predstava, ki jo je režiral Boris Ostan, prikazuje medčloveške odnose iskreno in brez olepševanja ter v iskrivih dialogih z osupljivo neposrednostjo posega globoko v človekovo dušo.

Razprave v državnem zboru naj bi trajale več kot 17 ur. Osem ur o predlogih SDS za spremembe zakona o gospodarskih družbah in o uvedbi referendumskega dne, ko bi volilci na en dan glasovali o vseh v enem letu predlaganih referendumih. Za potrditev zaključnega računa, ki je bila običajno zgolj formalnost, načrtujejo tri ure in pol, o pozidavi kmetijskih zemljišč pa skoraj pet ur razprave.

V tajski prestolnici Bangkok se bodo srečali predstavniki okoljevarstvenikov iz skoraj dvestotih držav.

Petek, 4. marca

Več kot 13 ur naj bi porabili za potrditev štirih zakonov iz zadnjega svežnja vladnih protikriznih ukrepov po nujnem postopku. Doslej se je zelo redko zgodilo, da bi poslanci res porabili napovedan čas za razprave, zlasti ob petkih.

V okviru Festivala oddaljene kulture: Obraz Brazilije se bo začel cikel klasičnega brazilskega filma, ki je nastal v sodelovanju z veleposlaništvom Brazilije v Ljubljani.