Petindvajsetletna Vesna Fabjan, slovenska tekačica z največ zmagami v otroški in mladinski konkurenci, je vse podredila tekmi sezone na Holmenkollnu. "Takoj se bo videlo, kam spadamo. Tekma, na kateri bo treba dati še kakšen odstotek več kot na ostalih," je bila včeraj dobro razpoložena vztrajna športnica iz Besnice pri Kranju, ki je najbolj vesela, ker je ob njej tudi serviser Gaber Lah, ki si ga želi v ekipi na vseh tekmah v sezoni, ker bi se tako še bolj osredotočila na tekmo. Lani je v Oslu osvojila sedmo mesto. "Proga je primerna svetovnemu prvenstvu. Odločitev bo padla v zadnjem delu, potreben bo tudi kanček sreče. Po tekmi vam bom povedala, ali sem realizirala svoje cilje," je bila zgovorna Fabjanova, ki tudi na prosti torek ni poležavala v postelji, ampak se je razgibala s krosom in vajami za moč.

Katja Višnar se je pripravljala v Lillehammerju na Norveškem v družbi Ola Vigna (dekliški priimek mame) Hattestada, ki ga je po nekaj dneh v slovenski reprezentanci (Norvežani z izjemno Notrhunag niso tekmovali v sprintu v Drammnu) znova srečala včeraj popoldne na treningu, na katerem je bil zaščiten s filtrom proti mrzlemu zraku. "Forma ostaja na visokem nivoju, počutje je dobro, bolj kot o rezultatu razmišljam o tem, kako bom tekla, katere so moje prednosti. Ni me strah težke proge, ker sem napredovala v vzdržljivosti," je pripovedovala Višnarjeva, pri kateri je to, kako je srečna na Norveškem, opaziti že v bežnem klepetu. Višnarjeva se izjemno hitro uči od Hattestada. "Pravi, da je to proga zame. Pogovarjava se o taktiki, deli mi nasvete. Vsak je dobrodošel, saj je znan po tem, da zna odlično reagirati na situacije, zato od njega poberem prav vse," je dodala Višnarjeva, ki si želi vsaj tri Slovenke v finalu.

Enaindvajsetletna Blejka Alenka Čebašek, študentka tretjega letnika varnostnih ved v Ljubljani, v zasedi čaka na svojo priložnost: "Treme ni, ker me ne obremenjujejo z velikimi pričakovanji. Favoritinje spoštujem, vendar grem teč svojo tekmo in želim priti v izločilne boje." Med moškimi bo nastopil Boštjan Klavžar, za katerega bo uspeh že preboj med prvih 30.