Ecclestone je v pogovoru za časnik Daily Telegraph dejal, da so dogodki v tej zalivski državi posledica "višje sile". Prireditelji sicer organizaciji Formula One Management, ki jo vodi Ecclestone, za izvedbe dirk plačajo po 40 milijonov dolarjev.

"To je kot potres. Takšnih dogodkov se ne da predvideti; pred mesecem dni nihče ne bi pričakoval, da se lahko zgodi kaj takega," je dejal Ecclestone in dodal, da bi bilo zaračunavanje pristojbine za dirko v teh trenutkih znamenje nelojalnosti do prirediteljev, ki so tekmovanje brez težav pripravljali od leta 2004.

Ecclestone ni izključil možnosti, da bi, če se bodo razmere umirile, dirko umestili v koledar sredi sezone, takrat pa bodo v Bahrajnu seveda morali tudi plačati svoj del obveznosti.

Dirko v Bahrajnu, predvideno za 13. marec, so zaradi protivladnih protestov, ki so zahtevali tudi smrtne žrtve, dokončno odpovedali v ponedeljek. Prvič v zgodovini dirkanja formule 1 se je zgodilo, da so morali prireditelji uvodno dirko sezone odpovedati oziroma zaradi kakršnegakoli razloga prestaviti. Sezona formule 1 se bo letos tako začela z dirko 27. marca v Melbournu.