Tina Maze je imela danes prvi pravi prost dan in prvič na prvenstvu ni bila na snegu. V soboto se bo spogledovala z novim odličjem. "Možnosti so in navodilo je jasno; ostati mora osredotočena do zadnje tekme, ki bo v soboto," je bil kratek Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Livio Magoni, italijanski trener v ekipi Črnjanke, je dejal, da je Mazejeva dobro pripravljena za zadnjo žensko preizkušnjo SP. "Danes ni imela nič posebnega na programu, le počitek. Sedaj je tudi z njeno poškodbo dobro. Je pa malo utrujena, saj je 15 dni na SP in do tega je prišlo ne le zaradi smučanja, ampak tudi zaradi koncentracije in psihičnega pritiska. Na superveleslalomu je bilo veliko težav z merjenjem njenega časa, nato tudi prvi trening smuka ni bil najboljši, potem pa je steklo. Je svetovna prvakinja, zato je srečna, vendar si želi več," je o svoji varovanki povedal Magoni.

Tina Maze je izgubila status prvokategornice v slalomu in zato ne more dobili startnih številk od ena do sedem. "Žal ni več med prvo sedmerico, startna številka pa bo pomembna. Zanjo bi bila sedaj dobra številka od osem do deset. Mogoče bo jutri proga trda in temperatura nekaj stopinj Celzija pod lediščem, da bo proga dobra tudi do številke enajst. Pomembna bo razlika med tekmovalkami v prvi vožnji, ne toliko uvrstitev. Sekunda do vodilne lahko pomeni v finalu tudi boj za stopničke. Danes smo na veleslalomu videli, da so imeli najboljši po prvi vožnji v drugi zaradi stanja proge veliko težav. Vendar strategije ni mogoče načrtovati, saj med vožnjo ni mogoče kontrolirati časa, kot se lahko to, denimo, počne v maratonskem teku. Najbolje je, če si najboljši v obeh vožnjah in da na ta način zmagaš," je po sestanku vodij ekip končal Magoni.

Ferkova se je med deseterico na SP z dobrim nastopom na slalomu uvrstila na superkombinaciji, kjer je bila deveta. "Uporabila bom isti recept kot na veleslalomu. Napadla bom in se 'vrgla' proti cilju. Resnično nimam kaj izgubiti. Moj kombinacijski slalom je bil zelo dober, kar pa še nič ne pomeni. Toda teren mi ustreza in sedaj bo potrebno to izkoristiti in pokazati na tekmi," je povedala Ferkova, ki bo na tem prvenstvu, tako kot Mazejeva, nastopila na vseh posamičnih tekmah.