Ponedeljek, 21. februarja

Na obisku v slovenskem parlamentu bo vodja spodnjega doma britanskega parlamenta John Bercow. Program obiska med drugim predvideva ločen pogovor s predstavniki opozicijske SDS.

Torek, 22. februarja

V Kinodvoru bo na ogled francoski film Dekle iz Monaka (La fille de Monaco) režiserke Anne Fontaine. Gre za film o likih in ne zvezdah, kot tak pa nagovarja publiko, ki ceni kompleksne motivacije in odrasle situacije. Nikogar ne ustrelijo in v "pregonu" po čudovitih monaških serpentinah nihče ne krši omejitev. V nenavadnem ljubezenskem trikotniku - koprneči advokat, stoični telesni stražar in radoživa fatalka - se s privlačnostjo in poželenjem vsak sooča po svoje.

Vinko Gorenak (SDS) je sklical že 51. nujno sejo notranjepolitičnega odbora. Tokratna nujna tema je razprava o ravnanju policije v primeru Hypo Alpe Adria Bank. Gorenak je od predsednika vlade že zahteval, da notranji ministrici Katarini Kresal pokaže vrata. Prvič zato, ker je slovenska policija dopustila bliskovito zamenjavo vodstva te banke s strani avstrijskih zasebnih varnostnikov, in drugič zato, ker je Hypo po Gorenakovem mnenju dvorna banka LDS in je zato Kresalova kot ministrica in predsednica LDS v konfliktu interesov.

Sreda, 23. februarja

Kot kaže, bodo v preiskovalni komisiji za "štetje izbrisanih" le začeli razpravljati o osnutku poročila. Ker predsednik te komisije Robert Hrovat (SDS) v poročilu vso odgovornost za različne številke izbrisanih zvrača na notranjo ministrico Katarino Kresal, je poročilo že sprožilo ostre odzive med člani komisije iz koalicijskih strank.

Gorenakov notranjepolitični odbor bo nadaljeval 46. izredno sejo na temo urejanja alternativnega reševanja sodnih sporov, šolski odbor, ki mu predseduje Majda Potrata (SD), pa bo razpravljal o izsledkih raziskave Mladina 2010.

Četrtek, 24. februarja

Začel se bo 5. slovenski plesni festival Gibanica, ki bo potekal na različnih prizoriščih v Ljubljani (Društvo za sodobni ples, Cankarjev dom, Bunker, Plesni teater Ljubljana, Vitkar, En-Knap, Exodos Ljubljana, Fičo balet, Kino Šiška, DUM, Federacija, Flota, Intakt, Triola). Festival Gibanica bo tudi letos predstavil najboljše plesne predstave, ki so v zadnjih dveh letih nastale v slovenskem prostoru, in tako si bo mogoče - po izboru mednarodne komisije - v enem tednu ogledati ali ponovno doživeti najuspešnejše slovenske avtorje in uprizoritve, ki oblikujejo slovenski sodobni ples.

Predsednik komisije, ki namerava poiskati politično odgovornost za afero Patria, zaradi katere naj bi SDS leta 2008 izgubila volitve, Branko Grims (SDS) je kljub protestom večine članov komisije, da še ni zbrana vsa dokumentacija, na zaslišanje poklical Milana M. Cvikla, ki je v prejšnjem mandatu vodil preiskovalno komisijo o nakupu oklepnikov patria 8x8.