1800 megahercev je frekvenca za mobilno telefonsko omrežje, ki bo, kot kaže, še v sanjah preganjala najbogatejšega Slovenca Mirka Tuša. Ker Tuš za omenjeno frekvenco za svoj Tušmobil ni odštel niti centa, so se kriminalisti v sredo zakopali v njegove dokumente, hišo in avtomobile, saj sumijo, da je prišlo pri čudnem poslu z Agencijo za pošto in elektronske komunikacije do korupcije. Kriminalisti so sicer med sredino akcijo izvedli 21 hišnih preiskav pri različnih fizičnih osebah in gospodarskih družbah, petim osebam so tudi odvzeli prostost.

38 centimetrov se je odebelila snežna odeja na Voglu od sredinega do četrtkovega jutra in tako žičničarjem olajšala čakanje na horde počitnikarjev, ki bodo v skupnem tednu počitnic iskali svoj centimeter proste proge. V četrtek so bil na Voglu odprte le štiri proge v skupni dolžini 2,7 kilometra.

251dni brez vlade obhajajo danes v Belgiji. S tem so v domovini vafljev, pomfrija (ne, pomfri ni francoski kulinarični dosežek) in pralinejev potolkli rekord brezvladja, ki se ga je doslej oklepal Irak. A ljudje so vseh sort: medtem ko bi pri nas metali vlado z oblasti, Belgijci protestirajo, ker vlade še ni. Pripravili so celo spletno peticijo, ki je zbrala že 150.000 besnih Belgijcev: ti zahtevajo, da stranke vrnejo v državni proračun denar, ki so ga prejele od junija lani, saj v tem času niso opravile dela, za katerega prejemajo plačilo. Morda bi kazalo glede na vse referendume, ki se nam obetajo, razmisliti, da tudi mi zahtevamo povračilo denarja od tistih, ki ne opravljajo svojega dela in ga prelagajo na vse plačnike v proračun.

4000 kmetijskih gospodarstev se je po začasnih podatkih statističnega urada, objavljenih v četrtek, v lanskem letu nehalo ukvarjati z rejo prašičev. Tako je decembra lani te najboljše človekove prijatelje redilo 31.000 kmetijskih gospodarstev, skupaj pa so jih našteli nekaj manj kot 396.000. Prašičev namreč. Trend zmanjševanja je tako opazen tudi tukaj – še leto prej so po kmetijah našteli več kot 415.000 prašičev.

7366 oseb preveč imajo v evidenci izbrisanih na MNZ, je v sredo zatrdil poslanec SDS Robert Hrovat in to zapisal tudi v osnutek končnega poročila parlamentarne komisije, ki se je ukvarjala prav s tem – štetjem ljudi, ki jih je država februarja 1992 »po pomoti« izbrisala iz evidence stalnih prebivalcev. Pravo število tako imenovanih izbrisanih oseb je po znanih podatkih 18.305 in ne 25.671, trdi Hrovat.

15 terabajtov spomina, okoli milijon shranjenih knjig oziroma 200 milijonov strani materiala, kar je skoraj toliko, kolikor ga je v nacionalni knjižnici ZDA – vse to najbolj pametnemu izmed IBM-ovih računalnikov z imenom Watson ni pomagalo, da bi poznal tudi Slovenijo. Tako se je na kvizu, na katerem je tekmoval še z dvema tekmovalcema iz mesa in krvi, zmotil pri odgovoru na vprašanje, katera izmed nekdanjih držav Jugoslavije je trenutno članica EU. Srbija, je odgovoril.

120 minut je čakala Tina Maze, preden se je megla nad Garmisch-Partenkirchnom dovolj razkadila, da se je videlo več kot tri vratca naprej. In potem je šla. Smučala je 2 minuti, 20 sekund in 54 stotink in si prislužila medaljo z gostoto 19,32 grama na kubični centimeter.