Kubica se je pred dobrim tednom resneje poškodoval, potem ko je na Ronde di Andora reliju v Italiji izgubil nadzor nad svojim vozilom in trčil v varnostno ograjo. Poljak je v nesreči utrpel več zlomov, resneje pa si je poškodoval tudi desno roko.

26-letni dirkač vztraja, da ne obžaluje udeležbe v reli tekmovanju, s čimer pa se ne strinja legendarni voznik Formule ena Niki Lauda. "Ni mi popolnoma jasno, zakaj se je udeležil relija in ogrozil svoje življenje in kariero. Je bilo to nespametno? Seveda. Njegova služba je Formula ena in sam si je kriv za nesrečo," je prepričan Lauda.

Pri Lotus Renaultu sicer vztrajajo, da so Kubici dovolili udeležbo na reliju, saj naj bi Poljak zatrdil, da bo to izboljšalo njegovo tehniko vožnje. "Zaradi udeležbe na relijih bolje vozim na dirkah Formule ena," je na prvem intervjuju po nesreči zatrdil Kubica in dodal: "S tem izboljšujem svojo koncentracijo, kar je pri Formuli ena, ki ima na leto kar 20 dirk, zelo pomembno.“

A Lauda Poljaku ne verjame in je njegov izgovor označil za nesmselnega. "Zdrava pamet ti narekuje, da se ne bi smel ukvarjati z relijem sredi testiranj in razvijanja novega dirkalnika. Fant si želi voziti hitro in sedaj je za to plačal hud davek,“ je še zaključil 61-letnik.