V Podravkinem poročilu so poudarili, da so lani poslovali z dobičkom, potem ko so leta 2009 imeli za približno 51,4 milijona evrov izgub.

Lani so na hrvaškem trgu prodali za približno 234 milijonov evrov blaga, kar je sedem odstotkov manj kot v letu pred tem. Obenem so prodajo na tujih trgih zvišali za štiri odstotke na blizu 240 milijonov evrov.

Čeprav je skupina Podravka lani ustvarila nižjo prodajo kot v letu 2009, so uresničili pomembne pozitivne premike na vseh ravneh dobičkonosnosti, kar je rezultat izboljšanja poslovnih procesov in bolj racionalnega upravljanja s stroški, so poudarili v poročilu, ki so ga objavili na Zagrebški borzi.

Leta 2009 se je družba Podravka znašla sredi velike korupcijske afere, zagrebško sodišče pa je januarja letos sprejelo obtožnico Urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) v razvpitem primeru Spice.

Tožilstvo bremeni bivšega podpredsednika vlade Damirja Polančeca in še sedem bivših članov uprave Podravke in njihovih poslovnih partnerjev, da so živilskopredelovalno družbo oškodovali za najmanj 55 milijonov evrov.