»Ko sem bila na Saiser Almu, so bili tam praktično vsi, Norvežani, Finci, Italijani, Kowalczykova. Proge so speljane do 2100 metrov nadmorske višine, s številnimi možnostmi zahtevnosti, kar je bilo kot nalašč za bazični, bolj počasni trening. Kot nadomestek za Roglo. Poleg tega so bile razmere prav idilične. Vendar na tej višini ni mogoče stopnjevati ritma. Ta nadmorska višina bi me ubila, zato sem se preselila v Dobbiaco,« je razložila nekaj podrobnosti, potem ko se je po tekmah svetovnega pokala v Otepae umaknila iz tekmovalnih aren.

Zanimivo, da je Majdičeva večino treninga na progah pod Tremi Cinami, kjer je na Tour de Ski zmagala v šprintu, že prej pa našla prave pogoje namesto Rogle, opravila v klasiki. Niti za trening ni nastopila na maratonu Dobbiaco–Cortina, kot je denimo biatlonski zvezdnik Ole Einar Bjoerndalen. Niti ta teden na tekmi celinskega pokala na dobro uro oddaljeni Forni di Sopra v Furlaniji, kjer je tekla preostala sedmerica (Fabjan, Jezeršek, Eržen, Čebašek, Cossettini, Klavžar, Tršan).

»Svetovni pokal je dovolj. Za maraton Dobbiaco–Cortina nisem dobro vedela. Cilj sem si ogledala, se malo pogovorila z znanci. Konkurenca je bila kar malo podobna svetovnemu pokalu v Rusiji (smeh). No, imam Ivanov program, ki mu popolnoma zaupam. Verjamem v program za velike tekme. Vzame vsaj tri tedne tekmovalnega premora, zato tudi nisem odšla v Rusijo. Super, da sta naši zmagali. Vesna in Katja sta tudi meni naredili dober posel, ko sta odvzeli točke drugim, da bo zaključek v Skandinaviji zanimiv. Kot ste pisali, vam lahko povem, da imam tudi 15 naslovov državne prvakinje dovolj, čeprav sva izenačeni z Natašo Lačen, da lahko izpustim domače tekme. V Oslo sem usmerila vse,« se je razgovorila o tekmovalnem koledarju, ki je popolnoma usmerjen na tekaški praznik na Norveškem.
Generalka za svetovno prvenstvo bo v Drammnu konec tedna, na 10 kilometrov klasično in v drsalnem šprintu, ki bo kot paradna slovenska disciplina tudi prvi sporedu na Holmenkollnu.