Z nemškim rekordom je zmagala Katja Demut (14,47 m) pred Ukrajinko Olgo Saladuho (14,45 m) in Slovakinjo Dano Veldakovo (14,05 m).

"Nastop lahko ocenjujem kot dober, saj sem nastopila bolna. Zaradi slabe krvne slike jemljem zdravila in sem izgubila tudi nekaj kilogramov teže. Zato sem bila pred tekmo zelo živčna, ker nisem vedela, kam ta čas sodim. Sedaj vem, da zdrava zmorem več, saj fizično še nisem nared zaradi bolezni. Do dvoranskega EP pa je še nekaj časa," je pojasnila Rodičeva, ki ni veliko zaostala za svojim dvoranskim osebnim rekordom (14,18 m).

Najboljše letošnje izide na svetu so dosegli nekdanji svetovni prvak na 100 m Kim Collins iz Svetega Krištofa in Nevisa v teku na 60 m (6,52) ter Kenijca Nixon Chepseba na 1500 m (3:34,63) in 17-letni Isiah Kiplangat Koech na 5000 m (12:53,29).

Osovnikar deveti v Sheffieldu

Matic Osovnikar je na odprtem dvoranskem atletskem prvenstvu Velike Britanije v Sheffieldu v teku na 60 m izpadel v polfinalu, ko je dosegel skupno deveti čas (6,77). S svojim izenačenim najboljšim časom sezone je za štiri stotinke zaostal za normo (6,73) za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu v Parizu (od 4. do 6. marca).

Škofjeločan je finale zgrešil za pet stotink in za eno mesto. "Res škoda za te stotinke. Sem pa že pred tekmo vedel, da bo tesno za finale. Pričakoval sem sicer, da bom od prejšnjega tedna napredoval in izboljšal čas, vendar temu ni bilo tako. Užitek pa je bilo tekmovati, ker je prvenstvo izjemno dobro organizirano; na ravni svetovnih ali evropskih prvenstev. Prihodnji konec tedna bom skušal teči hitreje v Birminghamu," je pojasnil Osovnikar.

Osovnikar je bil v Sheffieldu v kvalifikacijah drugi v četrti od petih skupin s 6,88 in je zaostal le za Britancem Dwainom Chambersom (6,68), svetovnim dvoranskim prvakom (Doha 2010) in evropskim dvoranskim prvakom (Torino 2009). V polfinalu je bil slovenski rekorder v tretji skupini, v kateri je bil tretji (6,77), za domačinoma Harryjem Aikinesom (6,67) in Craigomom Pickeringom (6,68).

V finale sta se uvrstila le prva dva iz vsake skupine ter še dva najhitrejša po času. Za finale je bilo treba teči 6,72. Chambers je zmagal v finalu (6,57) pred Aikinesom (6,64) in Pickeringom (6,67).

Kolaričeva četrta in peta v Franciji

Slovenska rekorderka Nina Kolarič (Ptuj) je danes na dvoranskem atletskem mitingu v francoskem Val de Reilu zasedla četrto mesto v skoku v daljino (6,20 m), v kraju Eaubonnu pa je bila dan pred tem peta (6,25 m) in je za pet centimetrov zaostala za normo (6,30 m) za dvoransko evropsko prvenstvo v Parizu (od 4. do 6. marca).

"Nikakor mi ne uspe sestaviti skoka, kot je potrebno. Vedno naredim kakšno napako, ki me stane boljšega izida. Če preveč gledam v odrivno desko, pozabim nato glavo spuščeno ali pa prehitro spustim noge. Ko ti dve napaki ne naredim, pa odrinem preveč pred desko," je zmajevala z glavo Kolaričeva.

Žumer zmagal v Linzu

Jan Žumer (Mass) je zmagal na dvoranskem atletskem mitingu v Linzu v Avstriji. V teku na 200 m je slavil z 21,41 sekunde.