Poljak se, potem ko je v prometni nesreči utrpel številne poškodbe, na zdravljenje v bolnišnici v Pietre Ligureju odziva zelo dobro, a mnogi so mnenja, da bo Kubica moral izpustiti celotno sezono. Vendar pa je dirkač drugačnega mnenja.

"Želim se vrniti še to sezono. Odločen sem, da bom s posebnim programom zmanjšal čas okrevanja,“ je samozavesten Kubica, katerega so takoj po nesreči s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je prestal zahteven sedemurni operacijski poseg.

"Prste in roko že čutim in premikam, a vseeno me čaka še operacija noge in roke. Šele po posegu bomo vedeli kaj več, nato pa želim začeti s pripravami, saj se želim vrniti še močnejši,“ je odločen 26-letnik, ki je v preteklosti doživel kar nekaj hudih nesreč, nazadnje leta 2007, ko je z dirkalnikom trčil na VN Kanade.

"Po tako hudi nesreči nisi več enak, si boljši. Nekaj podobnega sem že prestal leta 2007 v Kanadi, a sem se nato vrnil še močnejši, tako fizično kot psihično,“ je samozavesten Kubica, ki so ga v četrtek odpustili z intenzivnega oddelka bolnišnice Santa Corona v bližini Genove, a bo tam ostal še najmanj dva tedna.

Simulacija nedeljske nesreče Roberta Kubice:

Nesreča Roberta Kubice leta 2007 na VN Kanade: