Ford je tožbo vložil na zveznem sodišču v Detroitu. Od sodišča zahteva, da Ferrariju v ZDA prepove uporabo imena F150 in spletne strani, na kateri Italijani predstavljajo svoj dirkalnik s tem imenom. Ameriška tovarna zahteva tudi odškodnino, vendar podrobnosti o njej niso razkrili.

"F-150 je uveljavljena blagovna znamka. Za Ford je izredno pomembna, na severnoameriškem tržišču pa prepoznavna že 34 let in za njo stoji na tisoče prodanih vozil," so tožbo utemeljili pri Fordu. Dodali so še, da so od Ferrarija zahtevali, naj spremeni ime dirkalnika, ker pa se v Maranellu na to niso odzvali, so se odločili za tožbo. Pri tem bržčas ni nepomembno, da je Ferrari del Fiatovega koncerna, ta pa spada pod okrilje Chryslerja, Fordovega tekmeca v ZDA.

Zanimivo je tudi, da formula 1 v ZDA za razliko od Evrope ni posebej priljubljen šport, po drugi strani pa Ford svojih poltovornjakov F-150 ne prodaja v Evropi.

Ferrari je ob predstavitvi dirkalnika sporočil, da se je za takšno poimenovanje odločil zaradi 150. obletnice združitve Italije.