"Volodja se je verjetno oddahnil že po polfinalu sprinta, saj me je skupaj z Gracerjem usmerjal in opozarjal, da bo to zame ključni del tekme. To se je izkazalo kot pravilno. Ko sem se ob Italijankah uvrstila v finale, sem začela verjeti, da tekmo lahko zmagam ali bom vsaj na stopničkah. S tem sem dobila samozavest in živčno vojno s sabo. Da sem to zmogla, mi pomeni še največ od vsega. To, da se mi je posrečilo drugič, in to v stanju, ko še nisem optimalno pripravljena, je podlaga. Če mi ne bi uspelo, bi znova padla v sivo povprečje, tako pa nam je vsem odleglo. Predvsem psihično. Tako je vsem nam lažje delati naprej," se je tekačici iz Besnice smejalo na praznični dan, ki je bil zanjo kot nedelja.

Ob ogledu posnetka velikega finala, ki je zanjo že sestavni del analize nastopov, je dobila potrditev, da jima s Katjo Višnar ni bilo prav ničesar podarjenega. Da ni naredila nobenih napak, čeprav so bile poleg svetovna prvakinja Follisova, vodilna v svetovnem pokalu Kowalczykova, in da je izjemno dobro vzdržala tudi v zadnjih metrih finiša, kjer je na preteklih tekmah izgubljala največ. "Prav tu sem vesela napredka in vrnitve po bolezni, ki mi je vzela več, kot sem si nadejala. Edino napako sem naredila v kvalifikacijah, kjer sem izbrala napačne smuči. Potem sem skupaj s serviserjema Plahutnikom in Lichonom, ki sta nam pripravila ne samo konkurenčne, temveč najhitrejše smuči na tekmi, izbrala preverjen par, na katerih tekmujem že skoraj celo sezono. Tudi taktične različice, ki sem jih preizkušala tudi že na državnem prvenstvu v Kranjski gori, so prišle ob pravem času. Vse je prišlo prav," je Fabjanova opisovala, kako se ji je, seveda z vsemi okoliščinami, sestavil mozaik za slavje v Ribinsku.

Vse je sijajna podlaga za Oslo, kjer bo v ožjem krogu favoritinj. Drsalni sprint bo na sporedu že prvi dan prvenstva, v četrtek, 24. februarja. Konec tedna bo nastopila na tekmi celinskega pokala v Forni di Sopra v Furlaniji, trener Korolkevič pa bi najraje videl, da nastopi na pet kilometrov v klasiki, sobotni drsalni sprint pa izpusti, ker po njegovem potrebuje več treninga vzdržljivosti in vadbo klasike. Velika generalka za Oslo pa bo naslednjo nedeljo, sprint za nove točke svetovnega pokala v Drammnu. "Ali bom v Sopri nastopila v sprintu ali ne, se bova s trenerjem še pogovorila. Mogoče bi bilo treba preizkusiti še nekatere detajle. Če to naredim na tekmi z malce lažjo konkurenco, testiram bolj sebe kot tekmice ter lažje ugotovim, kako telo reagira. Na pomembnih tekmah ni dobro preveč razmišljati, ker se lahko hitro zataktiziraš," razkriva svojo filozofijo. Potrjeno je prava.