Pred začetkom sezone se je govorilo le o težki finančni situaciji kluba, nato pa je Olimpija povzročila pravo košarkarsko evforijo. Verjetno takšnih rezultatov niste pričakovali niti sami?

Da smo pričakovali takšno evforijo oziroma dvig v tako kratkem času, ne morem reči. Ko pa smo se s sponzorji pred sezono pogovarjali, kaj pričakujem, sem dejal, da dvakrat ali trikrat pa le bomo napolnili novo dvorano. Toda takrat smo debatirali še o dvorani za 5000 ljudi, sedaj pa govorimo o 12.500 gledalcih. V teh težkih časih nam je uspelo marsikaj. Če se ozremo nazaj, je verjetno za koga bila to zelo enostavna stvar. Tisti, ki smo zraven, pa vemo, kako težko je bilo. Tu mislim na trdno jedro sponzorjev, mesto Ljubljana z županom na čelu in konec koncev tudi na predsednika. Trudili smo se po najboljših močeh, posledica odločitev, ki smo jih poskušali operativno čim bolje speljati, pa je trenutni rezultat.

Ali kljub visokemu porazu proti Maccabiju še vedno menite, da se lahko Olimpija uvrsti v četrtfinale evrolige?

Dokler bo obstajala najmanjša možnost, bomo to poskušali izpeljati. Ta poraz proti Maccabiju pa nobenega od teh, ki sem jih prej omenil, ni prizadel. Porazi so sestavni del športa. Maccabi ima vrhunsko sezono. V Olimpiji zaradi tega poraza nihče ne obupuje, kvečjemu nam je dalo večji zagon.

Kako je v letošnji sezoni z izplačili? So plače redne?

Vse je urejeno. Če enkrat rečeš, da boš nekaj naredil, moraš to tudi izpolniti. Olimpija je klub, ki je v preteklosti padce imel, a so bili neadekvatni ljudje na ključnih položajih. Sedaj so na vodilnih položajih tisti, ki lahko obljube tudi izpolnijo. Še enkrat pa ponavljam - ime, kot je Rajgelj, ni Olimpija. Olimpija je širša zadeva. Glavno je jedro sponzorjev na čelu z županom. Brez tega ni nič. Zdovc, Sagadin, Lorbek ali Rajgelj sami ne pomenijo nič.

Kakšna pa je situacija okoli dolga kluba. Vam ga je v tem času uspelo kaj znižati?

Sprejeli smo sanacijski načrt, ki je interna zadeva. Moram pa povedati, da vse skupaj kar dobro teče. Pot smo začrtali, sedaj pa je treba po njej voziti. Seveda bo dolga in naporna. So pa ljubitelji košarke v Sloveniji klubu v veliko pomoč. Temeljna plast torte, ki je sestavljena iz več plasti, je košarka kot šport, ki privablja ljudi, in nova dvorana.

Ste zaradi odličnih rezultatov kluba morda pridobili kaj novih sponzorjev?

Da bi na velika vrata prihajali v klub novi sponzorji, ne bom rekel. Seveda pa določeni kontakti obstajajo, kar so poslovne odločitve, o katerih se javno ne govori. Konec koncev je pametno o tem govoriti šele, ko je posel zaključen, ker v Sloveniji se marsikaj hitro zlorabi.

Po tekmi z Barcelono je trener Jure Zdovc dejal, da vodstvu zameri, ker ni pripeljalo novega igralca. Kako ste vi sprejeli to kritiko?

Klub ima začrtano politiko, tudi poslovno. Kar zmoreš, to narediš, kar ne moreš, ne moreš. Klub s takimi dolgovi, kot jih ima Olimpija, si preveč ne more privoščiti. Meje so jasne.

Govorilo se je o Samo Udrihu.

Samo Udrih ima v Grčiji pogodbo. Klub ga nima namena izpustiti. Olimpija pa v tem trenutku niti približno nima denarja za odškodnine.

Že kaj spremljate igralce, ki bi bili za Olimpijo zanimivi v prihodnji sezoni?

Vsi, ki smo poleti prišli v klub, gledamo tudi v prihodnost. Igralci za prihodnost so zagotovo Jan Špan, Sasu Salin, Davis Bertans in Dino Murič. Ko smo prihajali v Olimpijo, je bil pod pogodbo le Špan. Upam, da bo prihodnjo sezono podobnih igralcev take starosti in potenciala še več. Iz tega, kar sem povedal, je usmeritev Olimpije jasna. Moštvo bomo gradili, ne kupovali.

Kljub temu ste poleti v klub pripeljali Kennyja Gregoryja, Damirja Markoto, Kevinna Pinkneyja in Giorgija Šermadinija, ki prikazujejo odlične predstave.

Poleti smo nabavljali igralce po zmožnostih, ki smo jih imeli. Bili smo dovolj spretni. Večkrat sem omenil, da more Olimpija umno poslovati in da ne sme delati prevelike korake vstran, ker se lahko hitro zopet spotakne. Kar smo si zastavili, smo kar uresničili. Upam, da nam bo to uspevalo tudi v prihodnje. Imamo pa kar velike finančne omejitve.

Jaka Lakovič, Rašo Nesterović, Matjaž Smodiš. So to še vedno vaše največje želje?

Kot sem večkrat že omenil, na ta drevesa bom vedno znova poskušal plezati. Poleti mi je eden od sponzorjev dejal, da lahko z drevesa tudi padeš. V redu, bom padel, a nikoli ne bom nehal plezati. Vredno je, saj gre za naše fante. Če bodo nekoč v Stožicah igrali za domačo ekipo, bo to krasno. Mogoče pa kdaj pride ta čas (smeh).