V prvih šestih dneh letošnjega leta je namreč terjatve v roku prijavilo veliko upnikov. "Končnega zneska si ne upam napovedati, ker so bili med zadnjimi prijavitelji predvsem veliki upniki," je dejala Grilova in napovedala, da bo skupno gotovo več kot 2000 prijavljenih terjatev. Grilova ocenjuje, da še nekaj časa ne bo jasne slike, koliko je bil Vegrad dejansko zadolžen.

Stečajna upraviteljica računa, da bi lahko bilo nekje poleti pripravljeno končno otvoritveno poročilo, iz katerega bo razvidna prava slika podjetja. "Takrat bomo presodili, koliko premoženja je dejansko izterljivega in koliko je na drugi strani prijavljenih obveznosti," je dejala Grilova.

Stečaju krovne družbe Vegrad 6. oktobra lani so, kot je znano, sledili tudi stečaji nekaterih hčerinskih družb. Najprej sta to bili družbi Vegrad Inde in Vegrad Montal, kjer sta se stečajna postopka začela že lani, sledili so še drugi.

Niso se pa postopki še začeli v podjetjih Vegrad - AV, Gina in Grbina, čeprav je stečajna upraviteljica predloge poslala že pred časom. Pred dnevi je poslala še predloge za stečaj podjetij Vegrad Gradnje in Vegrad IN, s čimer bodo po njenih besedah večje hčerinske družbe "počiščene". Ostanejo še podružnice in tujina.