V boj za čim boljše uvrstitve se bo podalo vsaj še sedem smučarjev in ena smučarka. Tudi tisti, ki jih strokovni svet alpskih disciplin ni predlagal za nastop, imajo še nekaj možnosti za uvrstitev v ekipo, in sicer ta konec tedna v Zwisslu (v petek in soboto bosta tam veleslalom in slalom za ženske) in Hinterstoderju (v soboto in nedeljo bo gostil veleslalom in superveleslalom za moške).

"Potniki so bili izbrani po kriterijih, ki so bili določeni v aprilu leta 2009. Če odbor za alpsko smučanje ne bo zahteval nobenih popravkov, bo šel predlog o enajstih potnikih na izvršni odbor. Kvalifikacije še vedno potekajo. Končna ekipa bo znana po zadnjih tekmah v svetovnem pokalu. Predlagali smo tudi, naj v Garmisch-Partenkirchen potujejo smučarji, ki se bodo izkazali na mladinskem svetovnem prvenstvu, in sicer z uvrstitvijo na prva tri mesta," je pojasnil predsednik strokovnega sveta alpskih disciplin Miha Verdnik.

Slovensko upanje za kolajno bo Tina Maze, ki ima poleg smukačev Andreja Jermana in Andreja Šporna edina realne možnosti za to, na senzacijo pa upajo še nekateri, tudi Maruša Ferk, ki minuli konec tedna ni odpotovala v Sestriere, kjer sta odpadli obe tekmi. Raje je trenirala in dva dni izkoristila za počitek. "Odločitev je bila pravilna. Na treningu mi je šlo odlično, zato sem pred nadaljevanjem sezone optimistično razpoložena," je dejala Maruša Ferk. Mazejeva je v zadnjih dneh trenirala slalom in veleslalom v Pitztalu, danes pa se odpravlja v Zwissel. Preostala dekleta in fantje se pripravljajo v Kranjski Gori, tudi prvi slalomski adut Mitja Valenčič, ki je včeraj za 33. rojstni dan na novinarski konferenci dobil torto.

"Imam nekaj težav z zdravjem. Čutim bolečine v boku in hrbtu. Ni lahko trenirati s takšnimi bolečinami, ampak smučam dobro. Ne čutim takšnega pritiska, kot sem ga pred svetovnim prvenstvom pred dvema letoma v Val d'Iseru in lani na olimpijskih igrah, kajti dokazala sem, da se lahko na velikih tekmovanjih zelo dobro odrežem," je Tina Maze prek skypa nagovorila prisotne na sedežu smučarske zveze, kjer se je včeraj zbrala večina potnikov v Garmisch-Partenkirchen. Med njimi ne bo 19-letne Tine Robnik, čeprav je normo, ki je bila postavljena za mlade tekmovalke, izpolnila. Na treningu smuka na mladinskem svetovnem prvenstvu je hudo padla. Zlomila si je tri vretenca, bila že uspešno operirana, naslednjih nekaj dni pa bo še preživela v bolnišnici. Letošnja sezona je zanjo končana. Na smučišča naj bi se vrnila čez približno leto dni.