“NISEM želel zapustiti svojega doma“ je odločno pisalo v SMS sporočilu, ki ga je novi napadalec Liverpoola Andy Carroll poslal Stevu Wraithu, uredniku magazina, ki je namenjen Newcastlovim navijačem.

Wraith je svojega dobrega prijatelja Carrolla kontaktiral, ko je izvedel za novico o njegovem prestopu v Liverpool. Na vprašanje o dogajanju pa mu je Carroll odpisal: “V klubu so mi rekli, da moram oditi in naj javno povem, da si tega tudi želim. Takoj sem jim povedal, da tega ne bom storil, ker si ne želim zapustiti Newcastla.“

V drugem SMS sporočilu pa je napadalec zapisal: “Rekli so mi, da potrebujejo denar. Ogorčen sem, ker moram zapustiti svoj matični klub na tak način, saj sem bil v to prisiljen. Nisem želel oditi, a končalo se je tako, da sem podpisal petletno pogodbo z Liverpoolom.“

Da novica o prestopu Carrolla ne bo dobro sprejeta med navijači, je vnaprej opozarjal že legenda kluba Alan Shearer, ki je dejal, da bodo privrženci kluba takšno potezo kluba sprejeli “na nož“, pri vsej stvari pa niti 40-milijonska odškodnina ne bo dosti pomagala.

Po drugi strani pa odziv Carrolla na prestop zagotovo ne bo zadovoljil niti navijačev Liverpoola, ki so še vedno jezni zaradi Torresovega prestopa v Chelsea.

Za nekaj ironije pa so poskrbeli kar sami pri Newcastlu, saj je v klubskem koledarju na sliki za mesec februar ravno Andy Carroll, ki bo vse v klubu in navijače še cel mesec spominjal na boleč razhod.