V knjigi pa je objavljen tudi podatek o tem, da Julian Assange do svojega 25. leta svojega očeta sploh ni poznal. Avtorja pišeta tudi o tem, kako ga je za svojo varnost začelo skrbeti lani decembra, ko je WikiLeaks začel z objavo 250 tisoč tajnih ameriških diplomatskih depeš. Heker, rojen v Avstraliji, je takrat že živel v Angliji. Čeprav ni bilo očitnih dokazov, da ga zasledujejo agenti Cie, je bil sam v to že takrat prepričan. "Ne morete si niti predstavljati, kako noro je bilo," je dejal James Ball iz WikiLeaksa glede tega, da se je Assange preoblačil v starko.

Očeta je spoznal pri 25. letih

Novinarja Guardiana pa pišeta tudi o Assangeovem nenavadnem otroštvu in zapletenih razmerah med staršema. "Julianov biološki oče John Shipton se dolgo časa ni pojavil v njegovem življenju," lahko preberemo v knjigi. Njegova mati je bila stara 17 let, ko se je zaljubila v Shiptona, mladega upornika, ki ga je spoznala na protestih proti vojni v Vietnamu leta 1970. Razmerje sta kmalu zaključila, biološki oče pa nato v življenju Julana Assangea ni igral nikakršne vloge. Julian ga je spoznal šele, ko je bil star 25 let.

Ko sta se prvič srečala, je Assange spoznal, da je od očeta podedoval uporniške gene in analitični um. Prve težave z zakonom si je nakopal leta 1994, ko je bil osumljen za 24 hekerskih vdorov. Assange je trenutno v Veliki Britaniji, kjer se bori proti izročitvi na Švedsko zaradi domnevnega posilstva.