Članska selektorica Vesna Ojsteršek Drnovšek se spomi nja ženskih dvobojev proti Madžarski in Švedski, ko je igrala za jugoslo vansko reprezentanco, in tudi mo škega proti Švedski, za katero sta tedaj v Hrastniku igrala Mikael Appelgren in Erik Lindt, predhodnika švedskih uspehov, ki sta jih nadaljevala Jan Owe Waldner in Jörgen Persson.

"Po Velenju na Mednarodnem prvenstvu Slovenije imam dovolj porazov. Hočem zmage," odločno napoveduje Vesna Ojsteršek Drnovšek, ki bo danes proti Švici v okviru petega kroga standardne divizije v boj poslala Jano Tomazini, Manco Fajmut in Nino Pavlin. "Martina Safran ima obveznosti v Franciji. Škoda, saj sem si prizadevala, da bi skupaj z njo kasneje opravili kakšne mini priprave, da bi se punce bolje spoznale. Toda Martina pravi, da ima obveznosti v francoski ligi. Kljub njeni odsotnosti pričakujem zmago. Švicarke v svoji ekipi nimajo nobene azijske igralke, tudi uvrstitve na svetovni lestvici niso spoštovanja vredne," je nadaljevala ženska selektorica, ki bo uporabila vse znanje, da bodo Švicarke Zasavje zapustile s sklonjenimi glavami. Po štirih odigranih dvobojih ima slovenska ženska reprezentanca po dve zmagi in poraza, prepričljivo na prvem mestu pa so Turkinje.

Tudi moška reprezentanca bo imela za tekmeca danes ob 18.30 v sedmem krogu evropske lige Švico. Selektor Bojan Rak je v Buchs odpeljal zdesetkano reprezentanco, kljub temu pa Jan Žibrat, Gregor Zafoštnik in Matic Slodej ne bi smeli imeti težav pri šesti zmagi slovenske reprezentance. Švicarji namreč v skupini s Slovenijo, Grčijo, Luksemburgom in Latvijo niso dosegli še nobene zmage.