Dogovor je bil, da Napoli plača 7 milijonov evrov odškodnine, Matavž pa bi kot posojeni nogometaš še pol leta igral v Groningenu. Do realizacije prestopa ni prišlo zaradi administrativnih ovir, saj v nekaj urah do konca prestopnega roka, ki se je v Italiji iztekel ob 19. uri, ni bilo mogoče Matavža kupiti in registrirati za Napoli ter ga nato kot posojenega igralca vrniti nazaj v Groningen. Oba kluba trdita, da bosta posel uradno dokončala v poletnem prestopnem roku.

Tudi Valter Birsa še ne bo prestopil v italijanski prvoligaški klub Genoa. Francoski Auxerre, s katerim ima slovenski reprezentant pogodbo le še pol leta, je zahteval 3,5 milijona evrov odškodnine. Italijani tako visoke vsote niso bili pripravljeni plačati, saj ga čez šest mesec lahko dobijo brezplačno.

Nekdanji slovenski reprezentant Klemen Lavrič, ki je bil pol leta brez kluba, je podpisal pogodbo s švicarskim moštvom St. Gallen. Sedemintridesetletni Sebastjan Cimerotič, ki so ga odpisali v Olimpiji, je zavrnil ponudbo Maribora (nasprotovala je navijaška skupina Green Dragons) in bo spomladi igral za tretjeligaško Ljubljano. Obubožano Nafto sta okrepila nekdanji reprezentant Igor Lazič in Hrvat Nikola Olujić, po neuspešni preizkušnji na tujem se je vrnil tudi Marko Balažic.

V zimskem prestopnem roku so bili sicer najbolj dejavni v Angliji. Chelsea se je tako okrepil z napadalcem Fernandom Torresom (Liverpool naj bi zanj dobil kar 58 milijonov evrov) in Davidom Luizom. Benfica bo za branilca prejela okoli 25 milijonov evrov, iz Londona pa bo v Lizbono prispel še Nemanja Matić. Liverpool je z zaslužkom od prodaje Torresa takoj kupil obetavnega Andyja Carrolla (Newcastle) za kar 40 milijonov evrov.