Zahtevo za sklic skupščine so prejšnji četrtek na Telekom Slovenije naslovili NFD, Kapitalska družba, Perspektiva FT, NLB, Primorski skladi in Zavarovalnica Triglav, je operater telekomunikacij danes sporočil prek spletnih Ljubljanske borze. Omenjeni delničarji imajo v lasti skupaj 5,82 odstotka delnic družbe.

Kakšno je stališče uprave, bodo iz Telekoma Slovenije sporočili po njeni naslednji seji, ki bo ta teden. V skladu z zakonom o gospodarskih družbah mora sicer biti skupščina v roku dveh mesecev od prejema zahteve, so pojasnili.

ATVP ugotavlja, da naj bi osebe, ki delujejo usklajeno (poleg Telekoma Slovenije še Slovenska odškodninska družba, Hit, Elektro Slovenija, Luka Koper, DSU, NKBM in Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje) z 19. januarjem 2010, ko je Luka Koper pridobila delnice Zavarovalnice Triglav, povečale svoj lastniški delež v zavarovalnici, zaradi česar bi morale objaviti prevzemno ponudbo, je Telekom Slovenije sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Glede morebitne obveznosti za objavo ponudbe za prevzem Petrola pa navajajo ugotovitev ATVP, da naj bi osebe, ki delujejo usklajeno (poleg Mobitela še Zavarovalnica Triglav, Slovenska odškodninska družba, Kapitalska družba, Luka Koper, NKBM, KBM-Fineko, Pozavarovalnica Triglav Re, DSU in Aerodrom Ljubljana) 14. avgusta 2006, ko je NKBM pridobila delnice Petrola, povečale svoj delež glasovalnih pravic. Zato bi morale objaviti prevzemno ponudbo.