Po prvi seriji so Slovenci na krilih izvrstnega skoka Prevca v konkurenci desetih ekip zasedli sedmo mesto in se uvrstili v finalno serijo. Prvi je skočil Mežnar, ki je pristal pri 120 metrih, Tepešu je uspel skok 127,5 metra, Damjan je skočil še meter dlje, Prevc pa za konec pristal pri 136,5 metra. V finalu sta Mežnar in Tepeš svoji nalogi opravila po pričakovanjih, zablestel pa je Damjan, ki je pristal kar pri 141,5 metra in Slovenijo približal šestouvrščenim Fincem in tudi Japoncem, ki so "držali" peto mesto.

Pred zadnjo skupino je bil končni zmagovalec praktično že odločen, saj so si olimpijski in svetovni prvaki Avstrijci nabrali že več kot 30 točk prednosti pred Poljaki. Prevc je v finalu v težkih vetrovnih razmerah pristal pri 132,5 meta, kar je Slovenijo utrdilo na sedmem mestu, saj je za Fince nastopil veteran Matti Hautamäki, ki je bil v neposrednem obračunu boljši od Prevca.

"Naš cilj pred tekmo je bil gotovo uvrstitev v prvo šesterico. Na koncu nismo veliko zaostali za petim mestom. Tekmo smo začeli malo preveč zadržano, šele v drugi seriji pa smo pokazali več, čeprav morda po metrih tega ni videti, saj se je veter obrnil v hrbet. Na koncu smo zadovoljni s sedmim mestom, saj se v tem trenutku več ni dalo doseči. Nismo razočarani, videli pa smo, da bi bili lahko tudi peti," je po tekmi iz Nemčije sporočil glavni trener reprezentance Matjaž Zupan.

V boju za stopničke se je izjemen nastop posrečil domačinom s Severinom Freundom, ki je bil tokrat premočan tudi za poljskega junaka Adama Malysza. Poljaki so izgubili drugo mesto, na katerega so se povzpeli Nemci, še 19. zmago v svetovnem pokalu pa je za Avstrijce potrdil Thomas Morgenstern.

V nedeljo bo v Willingenu na sporedu še posamična tekma svetovnega pokala, na kateri bo nastopilo šest slovenskih skakalcev. Poleg Tepeša, Mežnarja, Damjana in Prevca še Rok Zima in debitant Matjaž Pungertar. Prva serija bo na sporedu ob 14. uri.