Ob predstavitvi novega bolida je bil predsednik Ferrarija Luca Di Montezemelo jasen. "Letos moramo zmagati. Zgradili smo dobro moštvo, vpeljali še nekaj izboljšav in nestrpno pričakujemo prve nastope proti tekmecem."

V prejšnji sezoni je Alonso kljub prednosti pred zadnjo dirko v Abu Dabiju izgubil naslov v boju s Sebastianom Vettlom. Vodja moštva Stefano Domenicali je podprl svojega predsednika: "Lanska sezona se je za nas končala s težkimi trenutki. A bilo je tudi nekaj čudovitih izkušenj. Na podlagi teh gradimo pričakovanja pred novo sezono, ki so jasna: naslova tako v vozniškem kot konstruktorskem seštevku."

Pri konstrukciji novega dirkalnika so ferrarijevci upoštevali nova pravila, ki jih je krovna avtomobilska zveza uvedla za sezono 2011: dirkalniki bodo tako imeli prilagodljiva zadnja krilca, ne bo pa več dvojnih difuzorjev in drugih aerodinamičnih pripomočkov. V novi sezoni se bo v formulo 1 vrnil tudi sistem KERS, ki skrbi za shranjevanje dela energije ob zaviranju in nato uporabo pri pospeševanju.

"Upam, da bo dirkalnik tako močan, kot je lep. Upam, da nam bo prinesel čim več zmag, motivov pa nam nedvomno ne manjka," je ob predstavitvi dejal Alonso.

Ferrari je vsaj ob predstavitvi prehitel vse tekmece. Večina moštev, tudi svetovni prvaki iz Red Bulla, se bo predstavila naslednji teden. Zadnji od vodilnih ekip bo dirkalnik 4. februarja razkril McLaren-Mercedes.