Prihodnji teden bo znanih tudi 21 finalistov v kategoriji malih, srednje velikih in velikih podjetij, zmagovalce pa bodo skupaj s častnim pokroviteljem Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve RS razglasili 17. marca na ljubljanskem gradu.

Na seznamu 101 najboljšega zaposlovalca je uvrščenih 49 malih, 30 srednje velikih in 22 velikih podjetij. V raziskavi je tokrat med 101 najboljšim zaposlovalcem sodelovalo 7357 zaposlenih. To je 426 manj kot v preteklem letu, a je pri tem treba upoštevati spremenjeno sestavo podjetij. To vpliva tudi na povprečno oceno kakovosti odnosov med organizacijo in zaposlenimi, ki letos znaša 3,67, lani pa je bila malenkost višja, in sicer 3,68.

Zaposleni za službo delajo tudi še doma

V enem podjetju je v povprečju odgovarjalo 63 odstotkov zaposlenih. Ti so v odgovorih izrazili visoko stopnjo pripadnosti podjetju, saj jim ni vseeno, kako se dela v podjetju, prav tako se veselijo uspeha sodelavcev in se zavedajo, da na delo sodelavcev vpliva tudi njihovo delo. Na drugi strani so kot šibkost podjetja najbolj pogosto navedli izogibanje tveganim projektom, vodstvo premalokrat izrazi priznanje ali pohvalo, prav tako so preredki pogovori o možnostih napredovanja. Zaposleni za službo delajo tudi še doma, veliko jih prav tako opaža, da pri delu pridejo do izraza samo nekatere njihove sposobnosti.

Iz katerih regij so najboljši zaposlovalci?

Dve tretjini podjetij sta iz osrednje Slovenije, saj ima v tej regiji registriran sedež 63 podjetij. Osem najboljših zaposlovalcev prihaja iz primorsko-notranjske regije, enajst iz gorenjske, šest iz savinjsko-zasavske regije in sedem iz dolenjsko-posavske regije. Iz dravsko-pomurske regije v Zlati niti sodeluje šest podjetij. Katera so ta podjetja, bomo na naših spletnih straneh objavili jutri.

Najboljši zaposlovalci so bila lani podjetja Vivo Catering med malimi podjetji, v kategoriji srednje velikih podjetje Nil in v kategoriji velikih podjetij Si.mobil, v letu 2008 pa Formitas, Microsoft in Trimo.

Tukaj si oglejte fotogalerijo z lanskoletne razglasitve najboljših zaposlovalcev.