Lastnik milanskega Interja, Massimo Moratti, je po prodaji Ibrahimovića v Barcelono leta 2009 dejal, da je bila to najboljša poslovna poteza, ki jo je kdajkoli napravil. A njegovo mnenje se je bržkone kmalu spremenilo, ko je Šved prestopil k Interjevemu mestnemu rivalu AC Milanu, kjer Šved po bledi sezoni v Barceloni doživlja nogometni preporod.

Kljub vsem uspehom, ki jih je Ibrahimović dosegel, pa mu v evropskih tekmovanjih večjega pečata še ni uspelo pustiti. Do sedaj je namreč v drugem delu lige prvakov uspel zadeti le enkrat in sicer v dresu katalonskega kluba.

"Ko ljudje ne vedo, kako bi me užalili, se vedno spomnijo omeniti ta podatek. Vendar jaz jih ne poslušam in me to kvečjemu motivira,“ trdi Ibrahimovič, ki je v dresih Ajaxa, Juventusa, Interja in Barcelone osvojil kar sedem naslovov državnega prvaka.

Napadalec bo možnost, da svojo statistiko nekoliko popravi, imel že 15. februarja, ko se bodo Milančani v osmini finala na domačih tleh pomerili z londonskim Tottenhamom. Da bo nogometni zvezdnik proti Angležem odigral odlično, je prepričan tudi njegov trener Massimiliano Allegri. "Ibra še v nobeni sezoni ni igral tako dobro. Tudi v preteklosti je bil odličen, a sedaj ve kako igrati in prikazuje sijajne predstave.“