Marguč ni povedal veliko novega, znova pa je izrazil presenečenje nad dosežki v La Molini. "Glede na to, da imamo deskarji alpinci dve disciplini, sem potihoma računal, da bi v eni prišel do kolajne. Optimizem so mi vlivali dosežki na zadnjih tekmah svetovnega pokala, predvsem v Bad Gasteinu. Toda da bom domov prinesel dve kolajni, tega nisem niti v sanjah pričakoval. Zahvalil bi se vsem, ki so verjeli vame in mi pomagali k uspehom. Moram poudariti, da v moji ekipi ni samo oče Metod, ampak sodelujem tudi s kondicijskim trenerjem Draganom Bosničem, psihologom Zdravkom Strnišo in Acom Sitarjem, ki mi je izdelal plošče za na deske. Rad bi se zahvalil tudi Matiji Vojsku, direktorju SZS, ki nas je počastil z obiskom v La Molini in dokazal, da nas ima zveza za svoje," je dejal Celjan Rok Marguč.

Nato je odkril še nekaj, kar mu je ležalo na duši: "Rad bi poudaril še nekaj, kar je bilo zaradi mojih kolajn premalo poudarjeno. Na svetovnem prvenstvu se je vsa ekipa odrezala odlično. V paralelnem slalomu smo se vsi štirje uvrstili med najboljših 16, v paralelnem veleslalomu trije, odlično so se odrezali tudi tekmovalci v drugih disciplinah. Prav je, da se omenijo tudi dosežki drugih in ne samo tistih, ki osvajajo kolajne. Konec koncev sem v preteklosti tudi jaz imel odlične rezultate, a so ostali v senci drugih."

Marguč je po uspehih prejel številne čestitke, tudi z državnega vrha. Tudi direktor SZS Vojsk je izrazil navdušenje in napovedal, da se slovenskemu deskanju obetajo boljši časi tudi glede financ. Marguču je obljubil šampionski status, od katerega naj bi imeli koristi tudi drugi reprezentanti. "Rok bo dobil vse, kar imamo zapisano v pogodbi. Če bo dobil še kaj več, zdaj še ne morem povedati. Status šampiona bo gotovo dobil, se pa bo moral ta status prilagoditi drugim panogam. Med njimi moramo najti ravnovesje. Upam, da bomo deskarjem lahko zagotovili večji proračun, da bodo imeli možnost dobrih priprav," je lepše čase za deskanje napovedal Matija Vojsk.

Takih obljub so deskarji na snegu že vajeni. Veliko je obljubljala že prejšnja garnitura SZS z Jarom Kalanom na čelu. A deskarji so iz leta v leto životarili. Bodo rezultati Marguča le omogočili tisto, za kar sta se v preteklosti borila Dejan Košir in Rok Flander, doslej najuspešnejša slovenska deskarja, oba tudi svetovna prvaka, in na kar že nekaj časa čakajo tudi Žan Košir, Izidor Šušteršič, ki sta bila v La Molini prav tako zelo dobra, Jernej Demšar in obetavni Jure Hafner?