Tridesetletna biatlonka iz Ihana je na koncu velike nemško-tirolske serije (Oberhof, Ruhpolding, Antholz) znova premaknila mejo najboljšega dosežka sezone. Znova je bila z 19 zadetimi tarčami od 20 le korak do sanjskih stopničk.

Belorusinja Darja Domračeva, Francozinja Marie Brunet in serijska zmagovalka štirih tekem zapored, Norvežanka Tora Berger, so bile oddaljene največ 25 sekund, kar je teoretično prav za pretečen kazenski krog. "Znova sem zgrešila tarčo preveč. Težko verjamem, da bi bile stopničke dosegljive, tudi če bi zadela. Naredila nisem nobene velike napake," je ocenila uspešen nastop. Zaveda se, da je znova največ izgubljala s počasnejšim streljanjem, a je to za zdaj zgolj teorija. Sosede na strelišču je niso zmedle niti za trenutek, kar je odlika. "Lahko bi streljala hitreje, vendar ne verjamem, da bi bila tako natančna. Za zdaj bom ostala pri tem načinu. Težko že čakam naslednje tekme, čeprav so v ZDA," je dodala Gregorinova, ki je po tekmi še najbolj uživala, da ni dala posebnega veselja prvi dami nemškega biatlona Magdaleni Neuner, da jo prehiti v teku.

Biatlonci po tekmah niso bili preveč zgovorni. Jakov Fak ga je na sobotnem skupinskem startu (24. mesto) polomil že na začetku, prav tako je slabo popotnico štafeti (12. mesto) že v prvi predaji prinesel Klemen Bauer. "Pred prvim streljanjem stoje nisem naredil korekcije zaradi vetra. Če zgrešiš tri strele že pri prvem streljanju, je potem težko naprej. Tudi tekaško se nisem počutil najbolje," je Jakov Fak, edini zastopnik Slovenije na tekmi elitne trideseterice, opisal sobotno tekmo. V nedeljo je Klemen Bauer z enim kazenskim krogom padel na začelje. Kljub odličnemu streljanju Janeza Mariča in solidnemu Vasje Rupnika je šele na koncu Fak prehitel štafete Japonske, Kazahstana in Finske. Za več je bila časovna luknja daleč prevelika. "Dvanajsto mesto ni katastrofa, toda fantje so bili žalostni. Verjetno nismo zadeli s pripravo smuči. Se pač zgodi tudi najboljšim. Vedno so stvari, ki ne uspejo. A vedno je nekaj dobrega, kot Teja. Bila je odlična, čeprav ima še rezerve," je povedal trener Uroš Velepec