Koliko so boljši Kitajci od preostalega dela Azije, je bilo vidno v četrtfinalu. Vsi štirje Kitajci (Wang Hao, Ma Lin, Xu Xin in Zhang Jike) so napredovali v polfinale brez izgubljenega niza, potem ko so Tajvanec Chuang Chin Yuan, Singapurec Gao Ning ter Južnokorejca Oh Sang Eun in Ryu Seung Min lahko le opazovali nemoč.

V polfinalu so Kitajci obračunali med seboj, dvoboji v Rdeči dvorani pa so bili izjemno izenačeni in razburljivi. Napoved zmagovalca med najboljšimi je nehvaležna. Junak Velenja 2011 pa je postal 21-letni Xu Xin, ki je dobil svoj drugi turnir za svetovni pokal, potem ko je v finalu premagal olimpijskega zmagovalca, deset let starejšega Maja Lina. Zanimivo je, da finalista gojita podoben slog igre, saj oba igrata z levo roko in lopar držita peresno.

Tudi ženski finale je bil izjemno izenačen, prve zmage na tekmah svetovnega pokala pa se je veselila kitajska obrambna igralka Wu Yang, ki je v finalu s 4:3 premagala rojakinjo in tretjo igralko sveta Li Xiaoxia. Da je bilo kitajsko zmagoslavje v Velenju popolno, sta poskrbeli dvojici Li Xiaoxia, Guo Yue in Wang Hao, Zhang Jike, ki sta v finalu premagala evropsko presenečenje iz Francije, par Emmanuel Lebesson-Adrien Mattenet.