Izkazalo se je, da je bil odločilen četrti niz, v katerem je Tokič zapravil vodstvo z 10:9 in 11:10, obakrat pa je imel pri zaključni žogici za niz tudi servis. Peti niz je namreč najboljši slovenski igralec gladko dobil z 11:4 in povedel s 3:2 v nizih, kar bi lahko ob boljšem izkupičku v četrtem nizu zadostovalo za zmago s 4:1 v nizih. Prav peti niz je bil nekaj posebnega. Morebiti je bil celo najboljši v Tokičevi karieri. Tajvanec je dobil štiri najlepše točke v dvoboju, ki bi zlahka našle mesto na vseh televizijskih postajah. A čeprav je Chuangu uspel takšen podvig, je niz izgubil, saj je vseh drugih enajst točk z brezhibno igro dobil Tokič! V šestem in sedmem nizu je bil Tajvanec, ki je bil na svetovni lestvici že četrti, prepričljivo boljši in preprečil Tokiču, da bi se v četrtfinalu vnovič pomeril proti aktualnemu olimpijskemu prvaku Kitajcu Maju Linu.

"Taktika je bila odlična. Bojan je skušal igro čim bolj zapreti, saj v odprti igri proti takšnemu igralcu 'ni kruha'. To mu je dobro uspevalo. Proti koncu je Bojanu zmanjkalo zbranosti. Zanimivo je spremljati najboljše azijske igralce, kako lahko ves čas igrajo na enakem nivoju. Nič jih ne vrže iz ritma. To le dokazuje, kako so izjemno telesno pripravljeni, kako so v treningu in kako vredni in redki so njihovi skalpi. Bojan jih je v svoji karieri osvojil kar nekaj, tokrat je bil zelo blizu novemu. Lahko smo ponosni na prikazano v Velenju. Bojan ima za sabo svoj daleč najboljši nastop na svetovnem pokalu in z optimizmom lahko pričakujemo naslednje tekme," je bil zadovoljen moški članski selektor Bojan Rak.

"Dejstvo je, da lahko Velenje zapustim z dvignjeno glavo. Pokazal sem eno svojih najboljših iger do zdaj in veseli me, da sem jo lahko delil s številnimi gledalci v domači dvorani. A vendarle ostaja nekaj grenkega priokusa. Res vrhunskega igralca sem imel 'zavezanega' in takšnih priložnosti v življenju ni veliko. Zelo mi je žal, da je nisem izkoristil. V šestem in sedmem nizu mi je zmanjkalo zbranosti. A tako je, takšen pač sem. Če mi je ne bi, bi bil v svoji športni poti uvrščen najvišje, med najboljših 20 na svetu, ne pa na 38. mesto," je bil z dvignjeno glavo samokritičen Bojan Tokič.

Že dopoldan so z nastopi končali drugi slovenski predstavniki. Jan Žibrat je izgubil v osmini finala v konkurenci do 21 let, Jana Tomazini in Martina Safran pa v četrtfinalu dvojic. Danes bodo v Rdeči dvorani polfinalni in finalni dvoboji, ko bosta zmagovalca prejela ček v višini 16.000 ameriških dolarjev.