Čeprav je ameriški senat nekaj let starejša ustanova kot slovenski parlament, bomo imeli po naslednjih volitvah v našem parlamentu kar nekaj poslancev, ki bodo presegli Liebermanovo delovno dobo in še ne bodo čutili potrebe po upokojitvi.

91,2 odstotka zaposlenih oseb v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro je s plačo za november 2010 prejelo tudi izredna izplačila, in sicer v povprečju 1043 evrov bruto, je v ponedeljek izračunal statistični urad. Po deležu izrednih izplačil sta sledili dejavnosti rudarstvo ter oskrba z vodo, ravnanje z odplakami in odpadki. Najmanj izrednih izplačil je bilo izplačanih v dejavnosti javne uprave in obrambe.


0 členov ni ostalo v zakonu o ustanovitvi občine Ankaran, potem ko so ga v sredo obdelali poslanci na seji odbora za lokalno samoupravo. Inovativen pristop k zagotavljanju dobrega vira prihodkov občine Koper je sicer v popolnem nasprotju z odločitvijo ustavnega sodišča, ki ga bodo, kot kaže, poslanci v bodoče upoštevali le še, ko jim bo to koristilo.

58 odstotkov cene najbolj prodajanega kruha znaša marža trgovca. Kajti pri nas je logika jasna in ji ne gre oporekati: pridelati sestavine, jih obdelati, zamesiti in izgotoviti v obliko, ki ji pravimo kruh, je seveda vredno precej manj kot to, čemur pravimo kruh, prodati vedno bolj razvajenim kupcem. Prodajati - to je umetnost, speči ga zna vsaka gospodinja, so prepričani častilci Hermesa in Merkurja.

411 milijonov evrov dobička iz poslovanja je v zadnjem lanskem četrtletju pridelalo ameriško spletno podjetje eBay, kar je sicer za dobrih 58 odstotkov manj kot konec leta 2009. Prihodki eBaya so v zadnjem četrtletju lani v primerjavi z zadnjim četrtletjem 2009 sicer porasli za pet odstotkov, na 1,8 milijarde evrov, so v torek sporočili s sedeža tega spletnega trgovca. Saj veste, to so tisti, ki so bolj pomembni kot proizvajalci.

141 strani je debel zagovor finančnega ministra Franca Križaniča, ki ga je v sredo dobil na mizo premier Borut Pahor. Minister z najdaljšo zbirko (pol)zabavnih izjav ali križanizmov - po odhodu Karla Erjavca iz vlade v bistvu nima več prave konkurence - ocenjuje, da se je njegovo ministrstvo na zahteve računskega sodišča odzvalo pravočasno in primerno. Ko bo Pahor poročilo prebral in morda celo razumel, se bo odločil, ali bo predlagal njegovo razrešitev, kot to zahteva računsko sodišče, ali pa ne bo ukrepal. Precej bolj verjetno je slednje.

300.000 evrov je lastnik in direktor Dela Revij Matej Raščan posodil izdajatelju brezplačnika Ekspres Robertu Teršku. Menda je šlo za prijateljsko posojilo. Po Raščanovih besedah, izrečenih v torek, je Teršek, s katerim se poznata že vrsto let, dejal, da pripravlja projekt, za katerega verjame, da bo uspešen, podrobnosti pa Raščana niti niso zanimale. Še so altruisti na svetu, ki so pripravljeni posoditi 340 takratnih povprečnih plač, ne da bi jih zanimalo, za kaj bo denar porabljen...