Tokiču se tako ni uspelo uvrstiti v četrtfinale, kar bi bil njegov največji uspeh v Velenju in izenačenje največjega uspeha na turnirjih poklicne serije. Z njegovim porazom so se v Rdeči dvorani, v kateri je bilo danes 500 gledalcev, končali slovenski nastopi.

"Če bom ponovil igro, ki sem jo pokazal v prvih dveh dvobojih, lahko premagam tudi 11. igralca sveta," je bil pred dvobojem optimistično razpoložen Tokič. Da je pridobil na samozavesti, se je hitro videlo. V prvem nizu je imel tekmec tri zaključne žoge, a je vse rešil, sam pa izkoristil drugo. Izenačen boj v drugem nizu je sicer izgubil, v tretjem pa je že zaostajal 2:6, toda izvlekel se je in povedel z 2:1. Kot sam pravi, se je eden od odločilnih trenutkov, če ne celo odločilni, zgodil v četrtem nizu, ko je z nekaj smole zapravil zaključno žogo za vodstvo s 3:1. Povedel je sicer s 3:2, a je bil v nadaljevanju Tajvanec boljši.

"V zadnjih nizih se je pokazalo, zakaj je on bil že četrti igralec sveta, jaz pa najvišje na 38. mestu. Znal je izkoristiti svoje priložnosti, kar meni ni uspelo. Zelo mi je žal. Ne glede na odlično igro, ta je bila za TOP 10 na svetu, ne morem biti zadovoljen. Žal mi je za novo zamujeno priložnost v Velenju, žal mi je za velik skalp, žal mi je, da sem z izgubljenim sedmim nizom izgubil mnogo točk za lestvico ITTF. Če bi dvoboj zmagal, bi bil praktično že na olimpijskih igrah, neposredna uvrstitev je moj glavni cilj sezone," ni bil najboljše volje Novogoričan, ki je 13. januarja dopolnil 30 let.

Kot pravijo mnogi, med drugimi tudi njegov partner v igri dvojic Aleksandar Karakašević, je Tokič trenutno v življenjski formi. In tudi sam meni, da igra boljše kot pred leti, ko je v svojo zbirko skalpov že vpisal nekaj zvenečih imen, tudi kitajskih. Toda take priložnosti, kot se mu je letos ponujala v Velenju, bo moral začeti izkoriščati, če bo hotel uresničiti cilje, ki si jih je zadal že pred časom.

"Sem v zrelih namiznoteniških letih in čas je, da storim korak naprej. Odlično igro moram okronati s kakšnim odmevnejšim izidom. Neposredna uvrstitev v London bi to zagotovo bila, do junija imam čas, da si zagotovim vstopnico zanj. Odlično se počutim, sem samozavesten, mi je pa jasno, da se še kakšni krizi ne bom mogel izogniti. Upam, da bom zdržal do junija, ko bo kakovostna lestvica pokazala, kdo bo neposredno odšel na olimpijske igre. Moja motivacija je ogromna, tu se je le povečala, prav motivacija pa je bila novembra lani največja težava," je dejal olimpijec iz Pekinga, ki ne bo potoval na naslednji turnir Pro Toura, na olimpijsko generalko v London. Ima namreč obveznosti v nemški ligi, v kateri je zadnje čase prav tako kazal odlične predstave.