"Etien je bil velika želja Maribora že nekaj časa, kajti veliki talenti in igralci lahko igrajo samo v velikem klubu. Želja se nam je uresničila. Bil je rojen, da igra v Mariboru, le da tega ni vedel. Svoje znanje bo lahko nadgrajeval, da bomo vsi zadovoljni," je pojasnil športni direktor mariborskega nogometnega prvoligaša Zlatko Zahovič, ki pa ni želel razkriti denarnih podrobnosti sklenjenega posla, ker gre za poslovno skrivnost.

"Zelo sem zadovoljen, da sem postal član NK Maribor. Komaj čakam na prvi trening in snidenje z igralci. Poznam jih že dlje časa in z vključevanjem v moštvo ne bi smel imeti težav. Menim, da je to prava izbira in prava smer na moji nogometni poti," je ob podpisu pogodbe dejel 22-letni napadalec Velikonja.

Mariborčani so danes začeli priprave na spomladanski del sezone. Večji del se bodo pripravljali na igriščih v Ljudskem vrtu in v Kidričevem. Glavni del priprav bodo opravili med 1. in 15. februarjem na Portugalskem, na otoku Madeira, kjer bodo odigrali štiri do pet tekem.

Tudi to zimo so bile v Ljudskem vrtu spremembe, trener Darko Milanič bo spet prisiljen uigravati moštvo. Odšli so Siniša Anđelković (Palermo), Elvedin Džinić (Charleroi), David Bunderla (Luka Koper) in Vito Plut (HIT Gorica), Dalibor Volaš pa naj bi kmalu odšel k moldavskemu prvaku Šerifu iz Tiraspola. Iz Rusije se je vrnil Dragan Jelič, novinci so Jovan Vidović (Domžale), Gabiel Da Silva (Olimpija) ter Velikonja in Potokar.

Cilj kluba, ki je po dolgem obdobju sanacije lani finančno zlezel na zeleno vejo, ni spremenjen. Mariborčani hočejo vladati slovenski sceni, ob koncu sezone se želijo veseliti naslova državnih prvakov in pokalnih zmagovalcev.