"Izgubili smo dve točki, a pred nami je še celotna druga polovica prvenstva,“ je po tekmi dejal trener španskih podprvakov Jose Mourinho, ki sedaj za svojimi največjimi tekmeci zaostajajo za štiri točke.

"Vedno želimo zmagati, a tokrat nam ni uspelo. Nismo nadaljevali z ritmom igre, ki smo ga prikazali v prvem polčasu. Almeria se je branila izjemno organizirano, hkrati pa so igrali v skladu s svojimi zmožnostmi. Čestitam jim za osvojeno točko,“ je portugalski strateg športno čestital nogometašem Almerie in krivdo za neuspeh svojih varovancev delno prevalil tudi na sodnika Pereza Lasa, ki je po mnenju mnogih sodil zelo korektno.

"V normalnih okoliščinah sodniki vsem moštvom sodijo po enakem kriteriju, v španski ligi se morajo tega še naučiti. Smo na polovici sezone in zaostanek lahko nadoknadimo. Ne bom obtoževal sodnikov, če o njih nimam nič lepega za povedati, bom raje molčal. Tega sodnika sicer poznam še iz časov, ko sem prvič delal v Španiji. Vsi se skozi čas spreminjamo, a gospod Perez Lasa je popolnoma enak kot leta 1996,“ je dejal Mourinho in dodal: "Do sedaj smo igrali dobro in zmagali petnajstkrat, trikrat remizirali in le enkrat izgubili. To ni dovolj, da postanemo prvaki, zato upam, da v drugem delu sezone zaigramo bolje.“

Almeria : Real Madrid 1:1
Ulloa (60); Granero (77)

Barcelona : Malaga 4:1 (3:0)
Iniesta  8., Villa 18., 75., Pedro 36.; Duda 68.