Film Socialno omrežje je pobral zlatega globusa še v kategoriji filmskih režiserjev (David Fincher), scenaristov (Aaron Sorkin) in izvirne pesmi (Trent Reznor in Atticus Ross). Na 68. podeliltvi filmskih in televizijskih nagrad je dva zlata globusa pobral boksarski film "Fighter", in sicer za stransko moško vlogo (Christian Bale) ter stransko žensko vlogo (Melissa Leo). V tem filmu je praznih rok v kategoriji glavnih moških vlog ostal Mark Wahlberg.

Prav tako dva zlata globusa pa je pobral film o lezbični družini "The Kids are all Right", ki je bil najboljši v kategoriji filmskih komedij ali muzikalov, Annete Benning pa je dobila zlatega globusa za najboljšo žensko vlogo v isti kategoriji za isti film. Colin Firth je dobil zlatega globusa za najboljšo moško dramsko vlogo v filmu Kraljevi govor, Natalie Portman pa za najboljšo žensko dramsko vlogo v psihološkem trilerju o baletni plesalki Črni labod.

Zlati globus za tuji film potuje na Dansko za film "In A Better World", za najboljšo moško glavno vlogo v komediji ali muzikalu pa jo je pobral Paul Giamatti (Barney's Version), ki se je ob prejemu nagrade pošalil, da se je imel imenitno, saj je v filmu kadil, pil, spal z ženskami in za vse skupaj še dobil denar.

Največji poraženec je film Kraljevi govor

Na podelitvi nagrad v Hollywoodu, ki štejejo za neke vrste neuradno napoved oskarjev, ki jih bo Ameriška akademija filmskih umetnosti podelila konec februarja, je največji poraženec Kraljevi govor, ki je imel pred podelitvijo največ, sedem nominacij. Povsem praznih rok pa je ostal znanstveno fantastični film Izvor, ki je prišel na podelitev s štirimi nominacijami. Praznih rok je ostal tudi Johnny Depp, ki je imel dve nominaciji za najboljšo vlogo v komediji ali muzikalu. Za najboljši animirani film je nagrado dobil Svet igrač 3, Robert De Niro pa je pobral nagrado Cecil B. DeMille za življenjske dosežke.

Podelitev je tokrat že drugič vodil britanski komik Ricky Gervais, ki si je poleg napovedanega Charlieja Sheena privoščil še številne druge slavne in znane. Na čelu s toženim združenjem, saj je med drugim povedal, da si nagrad zlati globus niso izmislili le zato, da se družijo s slavnimi, kot je Johnny Depp, ampak da dobijo tudi podkupnine.

V televizijskem delu je največ zlatih globusov prejela nanizanka Glee in sicer za najboljšo komedijo ali muzikal, Jane Lynch in Chris Colfer pa za najboljšo stransko žensko in moško vlogo seriji, miniseriji ali televizijskem filmu. Nagrado za najboljšo moško vlogo v isti kategoriji je dobil Al Pacino ("You Don't Know Jack"), Claire Danes pa za žensko ("Temple Grandin"). Za Imperij pregrehe je zlatega globusa pobral tudi Steve Buscemi, kot najboljši igralec v televizijski dramski seriji, Katey Sagal pa za žensko vlogo ("Sons of Anarchy").

Podelitev v senci tožbe: Žirija naj bi prejemala podkupnine od studiev

Podelitev nagrad je potekala v senci tožbe nekdanjega publicista zlatih globusov Michaela Russella, ki Združenje tujih dopisnikov (HFPA) toži za dva milijona dolarjev, ker naj bi izgubil službo, ko je začel opozarjati na problem prejemanja podkupnin od studiev.

Russel namreč trdi, da člani HFPA od filmskih studiev prejemajo denar, plačana potovanja in druge ugodnosti, v zameno za nominacije v najprestižnejših kategorijah. Združenje obtožbe odločno zanika.