Sobotno zadnjo, 13. etapo od Cordobe do Buenos Airesa v skupni dolžini 826 kilometrov je dobil Belgijec Frans Verhoeven (BMW), Stanovnik pa je bil deseti. Coma, ki je bil v soboto peti, je imel skupno zmago v žepu že pred končno etapo, vendar pa Španec ni bil povsem brez skrbi. "Najtežje je bilo, da nisem smel popuščati niti za sekundo. Na dirki zmagaš le, če si vseskozi zbran, in na vsej dirki nisem mislil na nič drugega," je po zmagi, že tretji po letih 2006 in 2009, dejal Coma.

Podobno je razmišljal tudi Stanovnik, ki je tokrat s solidnimi in predvsem zbranimi vožnjami vknjižil najboljšo uvrstitev v karieri. Doslej je bil 46-letni voznik na svojih 13 Dakarjih najvišje na 13. mestu, lani je moral zaradi poškodbe prsta odstopiti.

"Zadeva je videti zelo preprosta. Vsaka dirka pusti pečat na tekmovalcu, sploh če je nadgrajena s takim rezultatom, če mine brez večjih poškodb in okvar. Rečem lahko, da sem zelo zadovoljen s tem, kar sem prikazal, rečem lahko, da je to moja najboljša dirka v karieri. Že pred letošnjim Dakarjem sem dejal, da bom iskal svoje priložnosti in jih zagrabil, če se bo dalo, nikakor pa ne bom šel na silo. Ko sem se ujel z motorjem, sem lahko dirkal tudi prek svojih meja, stopnjeval sem tempo vse do cilja. Večjih težav nisem imel, razen strgane verige in dveh manjših padcev, ki dokazujeta, da sem našel mejo in šel prek nje. Z moje strani veljajo za letošnjo dirko sami superlativi," je po dirki povedal Miran Stanovnik.

Stopničke med avtomobilisti so si razdelili vozniki VW tuaregov, najboljši pa je bil Katarec Al Attiyah. Med štirikolesniki je zmagal Argentinec Alejandro Patronelli (Yamaha), med tovornjakarji pa ruska ekipa Čagin, Savostin, Šajsultanov (Kamaz).