6000 kart za domače tekme Uniona Olimpije v nadaljevanju evroligaškega tekmovanja so navijači dobesedno razgrabili, saj so pošle v vsega pol ure, čeprav je bilo mogoče kupiti le paket in ne vstopnic za posamezne dvoboje. Dodatnih 3000 vstopnic je rezerviranih za pokrovitelje in podjetja, ki so jih predhodno naročila, 2000 pa so jih še pred uradnim začetkom prodaje razgrabili tisti s predkupno pravico. V prodaji bo na voljo še okoli 1200 vstopnic za nivo lož.

4 evre so za mesec januar dolžni plačati zavezanci za plačilo RTV-prispevka javni radiotelevizijski hiši. Dopolnitev zakona o izvrševanju proračuna za naslednji dve leti sicer določa, da ta znaša 12 evrov, vendar pa pravna podlaga za obračunavanje RTV-prispevka velja šele od 19. januarja naprej, ko je zakon začel veljati. Zavezanci za plačilo prispevka morajo tako RTV Slovenija plačati le prispevek od 19. januarja do konca meseca. Vodstvo RTV Slovenija je sicer zavezance zaprosilo, naj prispevek poravnajo v celoti, saj so položnice že prejeli, poračun morebitnega preplačila pa bodo odgovorni po napovedih opravili februarja.

60 odstotkov volilnih upravičencev je moralo oddati svoj glas na referendumu o odcepitvi južnega Sudana, da bi bila odločitev ljudstva veljavna. Prag je volilcem že uspelo doseči, volišča pa bodo zaprli danes. Uradnih izidov glasovanja pretežno krščanskega prebivalstva južnega dela največje afriške države ne gre pričakovati pred februarjem, skoraj zagotovo pa je nova afriška država tik pred rojstvom, ki naj bi se zgodilo 9. julija letos. Kako bo državi ime, še ni znano, ima pa že izbrano besedilo in melodijo himne nove nacije. Besedilo je zadnji dve leti družno pisalo 49 domačih pesnikov po navodilih južnosudanske začasne vlade in vojske, nato pa so ga prepustili uglasbitvi več skladateljev.

6 ljudi je umrlo v novem napadu ponorelega strelca, ki je do obisti pretresel ZDA. V Tucsonu v zvezni državi Arizoni je 22-letni Jared Lee Loughner na političnem zborovanju streljal na prisotne in vanje izpraznil okvir avtomatske puške z 31 naboji. Hudo je ranil ameriško kongresnico Gabrielle Giffords, ki naj bi bila tudi glavna tarča napada. Mladenič, ki naj bi imel duševne težave, naj bi se v zadnjih mesecih vedel sila neobičajno, oktobra so ga celo izključili iz kolidža, ker so se bali, da bo postal nasilen, in od njega zahtevali zdravniško potrdilo, da ne predstavlja nevarnosti za sebe in okolico. Grozi mu smrtna kazen. Dogodek je znova oživel razprave o široki ameriški demokraciji, ki praktično vsakomur dovoljuje nošenje in uporabo orožja.