V zadnjih štirih letih in pol so državi plačali davek v višini 797.000 evrov, ki ga klub ni poravnal v letih 1999 in 2000. Več kot milijon evrov so znašale obveznosti iz najetih kreditov, najmanj 200.000 evrov so plačali za tožbe za deset in več let nazaj. Pokrili so dolgove do dobaviteljev, ki so znašali več kot 300.000 evrov.

Klub je prihodek 2,4 milijona evrov iz leta 2006 dvignil na tri milijone v letih 2008 in 2009. Bilanco za leto 2010 še končujejo. Cotar je pojasnil, da so proračun v teh letih dvignili zaradi vračanja dolgov in stabilnega tekočega poslovanja. Klub za nemoteno poslovanje letno potrebuje okoli 2,5 milijona evrov. Ni skrivnost, da je klub velik del denarja, s katerim je pokril dolgove, dobil s prodajo igralcev, predvsem Josipa Iličića in Armina Bačinovića v Palermo.

Medtem je lendavska Nafta pred stečajem. "Upravni odbor je razpravljal o vlogi prisilne poravnave. Vloga je pripravljena, manjka pa najpomembnejši element - podpisana pogodba s strani glavnega sponzorja v okviru sporazuma z občino Lendava, ki bi omogočala temelj stabilnega financiranja NK Nafta tudi v prihodnje. Brez tega ni mogoče zagotoviti nadaljnjega obstoja kluba," je zapisal predsednik kluba Igor Magdič in dodal, da je klub igralcem prvega moštva do 17. januarja obljubil dokončen odgovor o usodi.