"Nismo naredili tistega, kar smo se dogovorili. Ne glede na dobro igro naših nasprotnikov to ni izgovor za našo slabo predstavo. Nismo se držali sistema in elementov in na koncu so Poljaki zasluženo zmagali. Odločalo je o vsem po malem, v vseh elementih pa nam je zmanjkalo. Premalo koncentracije, preveč napak v obrambi, nismo izkoriščali svojih priložnosti in to je naredilo razliko," je bil kot ponavadi neposreden sprejemalec ACH Volleyja Vid Jakopin. Njegov soigralec Alen Šket je dodal: "Na servisih smo preveč grešili. Tekmec je igral odlično in bil prav na vseh pozicijah boljši od nas. Osvojili smo le eno dolgo točko, preveč njihovih lahkih žog pa nismo znali izkoristiti. A za našo prihodnost me prav nič ne skrbi, saj imamo odličnega trenerja, ki nas bo znal postaviti na noge." Šket je na koncu še dodal, da so v ACH znova sposobni priti na zaključni turnir tudi prek izločilnih dvobojev.

Takšno željo imajo zdaj tudi pri Jastrzebskemu, ki je v zadnjih tednih vendarle nanizal nekaj predstav, primernih igralskemu kadru. "ACH smo dobro preučili. Resda nas je samo zmaga peljala naprej, a o tem ni razmišljal noben igralec. Prišli smo v Stožice kot na vsako drugo tekmo in poskušali zmagati," je dejal slovenski reprezentant pri poljskih podprvakih Mitja Gasparini, ki se je v Stožicah ponovno pozdravil s starimi prijatelji.

Glavni akter preporoda Jastrzebskega je italijanski trener in nekdaj vrhunski odbojkar Lorenzo Bernardi, ki svojo izkušenost dokazuje tudi s svojimi izjavami: "Ko sem prišel v ekipo pred mesecem dni, je bilo vzdušje slabo, ravno takšne predstave pa lahko zelo dvignejo moštvo."

Zanimivo, da je iz skupine C poleg Jastrzebskega in ACH Volleyja napredovala tudi Budvanska Rivijera kot najboljše tretje uvrščeno moštvo v šestih skupinah, ki bo v izločilnih bojih nadomestilo organizatorja "final-foura". Ta bo med najboljše štiri v Evropi uvrščen direktno, prireditelj zaključnega turnirja pa bo znan danes nekaj pred 14.30, ko bo v Luksemburgu opravljen žreb izločilnih dvobojev za "play off 12" in za "play off 6".