Nastope bodo začeli akrobatski skakalci. Slovenijo bodo zastopali Marko Grilc, Matevž Petek, Matevž Pristavec in Luka Jeromel. Grilc je zmagovalec oktobrske tekme svetovnega pokala v Londonu, Petek ima z velikih tekmovanj veliko izkušenj, saj je na svetovnem prvenstvu že osvojil srebrno kolajno, na zadnjem prvenstvu pa je bil četrti. Cilka Sadar največ pričakuje v snežnem kanalu, kjer so za nastop pri moških prijavljeni Tim Kevin Ravnjak, Filip Kavčič in Jan Kralj, medtem ko bosta v krosu tekmovala Rok Rogelj in Matija Mihič.

Oči bodo najbolj uprte v deskarje alpince. Za Glorijo Kotnik bo uspeh preboj v finale, medtem ko več pričakujejo od fantov. Rok Flander, Rok Marguč, Žan Košir in Izidor Šušteršič si želijo predvsem regularnih razmer, ki jih niso imeli na olimpijskih igrah lani v Vancouvru.

"Za La Molino nočem imeti in nimam nobenih pričakovanj. Priprave na Krvavcu so mi dale vse pogoje, da se bojujem za najvišja mesta, toda nedeljska tekma v Bad Gasteinu je pokazala, da se lahko kaj hitro konča tudi drugače. Moja edina želja je, da bi imel optimalne pogoje. Snega v La Molini ne manjka, toda vprašanje je, kako bodo pripravljene proge," je dejal Rok Flander, ki je v La Molini na tekmi svetovnega pokala že zmagal, a na drugem hribu. Flander je na zadnjem paralelnem slalomu zaradi napake v kvalifikacijah ostal brez finala, a sta ga uspešno nadomestila Marguč in Košir.

"Možno je vse. Bil sem svetovni podprvak v mladinski kategoriji, zakaj ne bi nekaj podobnega ponovil tudi v članski konkurenci. Na Rogli, kjer treniram, so razmere podobne kot na prizorišču prvenstva, kar bi lahko izkoristil," je optimistično razpoložen Rok Marguč, četrti na tekmi v Bad Gasteinu. "Tako kot je muhasta zima, so muhaste moje vožnje. Te precej nihajo, zato ne vem, kaj naj pričakujem. A verjamem, da sem rojen za velike tekme in da bom najboljše vožnje pokazal prav na svetovnem prvenstvu," se nadeja Tržičan Žan Košir, na olimpijskih igrah s šestim mestom najboljši Slovenec.