»Ko sem se pripeljal v Maribor in kasneje z vzpenjačo na Pohorje, je bilo vse zeleno. Ko pa smo s fanti prispeli na tekmovališče, se je slika popolnoma spremenila. Snega na progi je proti pričakovanjem veliko, v naslednjih dneh ga bo treba le pravilno pripraviti. Da bodo progo lahko čim bolje pripravili, sem odpovedal petkov prosti trening. Tako smo pridobili še en dan. Stanje proge je glede na razmere odlično,« je povedal Mayr. Da tekma bo, so prepričani tudi organizatorji. Generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar je včeraj popoldne dejal: »V tem trenutku nista ogrožena niti sobotni veleslalom niti nedeljski slalom.« Vremenska napoved za danes ni ugodna, medtem ko naj bi bila jutri in v soboto bolj pogodu pohorskim organizatorjem.

Večina tekmovalk bo v Maribor prispela v petek. Verjetno tudi Tina Maze, ki je po zadnjih tekmah zapadla v krizo. Andrea Massi je celo namignil, da obstaja možnost, da bi Mazejeva izpustila Zlato lisico. Po zadnjih neuspehih ni najbolje pripravljena, verjetno predvsem na psihološkem področju, medtem ko Massija moti tudi, da imajo pohorske tekme v očeh javnosti večjo veljavo kot druge. »Včasih je preveč dodatnih zadev. Novinarji ste zelo radovedni, kar razumem, ampak je razlika med običajno tekmo in preizkušnjo v Mariboru prevelika. V Münchnu je bila Tina povsem sama. Okoli nje ni bilo nobenega novinarja, zdelo se je, kot da se ni uvrstila na stopničke. V Mariboru je zanimanje ogromno, kot bi bila to edina tekma v svetovnem pokalu,« je dejal Massi, a po drugi strani je poudaril, kako veliko Mazejevi pomeni Zlata lisica.

Odkar je Dušan Kapš zapustil ekipo, se okoli Mazejeve pletejo nove zgodbe, večina ima negativno konotacijo. Olje na ogenj je dolila še sama, kajti na blogu na svoji spletni strani je v besedilu, iz katerega kipijo čustva, še enkrat obsodila Kapšev odhod in med drugim zapisala, da se počuti izdano. Očitno je duh nekdanjega serviserja še vedno prisoten v ekipi »team to aMaze«, čeprav naj bi z novim iz Italije Mazejeva (za zdaj) dobro sodelovala.