Maribor: Vodilno moštvo lige se bo zbralo šele konec tedna. Maribor je odhod Andželkoviča v Palermo nadomestil z nakupom štoperja Vidoviča v Domžalah, iz Olimpije je prišel odpisani brazilski vezist Da Silva, iz Rusije se vrača napadalec Jelič. Klub je po manjšem sporu zapustil branilec Džinič (zanj in Filekoviča je Maribor od Fifa prejel 123.000 dolarjev odškodnine, ker sta bila z reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki), potem ko je Charleroi, zadnjeuvrščeno moštvo belgijskega prvenstva, odškodnino zvišal s 50.000 na 100.000 evrov. Vijoličasti bodo osrednji del priprav opravili na portugalskem otoku Madeira, kjer bodo postavili temelje za naskok na dvojno krono, ki jim ne more uiti. Po kakovosti igralske zasedbe, igri, organizaciji in finančnem blagostanju so korak pred tekmeci in so brez konkurence, ko gre za nakupe, saj lahko pripeljejo vsakega igralca, ki si ga zaželijo v Sloveniji, obenem pa s plačilom odškodnine tako hranijo že skoraj polovico lige.

Domžale: Domžalčani so načrtovali, da bodo odhod Vidoviča v Maribor nadomestili z domačim branilcem Zecem, ki pa je medtem na preizkušnji v Angliji pri vodilnem moštvu druge lige Quens Park Rangers. Domžalčani, ki bodo prvi del priprav opravili doma, nato pa se preselili v Savudrijo in odigrali tri tekme na Hrvaškem s tamkajšnjimi prvoligaši, imajo na preizkušnji pet igralcev.

Luka Koper: Na Bonifiki je veliko prometa, a se ni izteklo tako, kot načrtuje športni direktor Miran Pavlin. Ker je Cimerotič Ljubljančan, je prestop propadel zaradi negativnega javnega mnenja na Obali. Iz Primorja sta prišla 24-letni branilec Đukič in leto dni mlajši napadalec Marjanovič, iz Strumice v Makedoniji 18-letni Timov, obstaja še možnost prihoda Vršiča, ki jeseni ni igral zaradi spora z romunskim Temišvarom. Klub sta zapustila Jelenič (Italija) in Struna (Poljska), medtem ko Osterc ne gre na Kitajsko. Čeprav Koper domuje ob morju, se bo pripravljal v Turčiji.

Nafta: Zaradi dolgov so igralci izgubili potrpljenje, zato je začetek priprav preložen na 17. januar. Nogometaši zahtevajo izplačilo dveh zaostalih plač, prvi je klub že zapustil vodilni strelec lige Benko, Balažic je na preizkušnji v Turčiji, ponudb za estonskega reprezentanta Vasiljeva pa ni. Klub gre zaradi 1,3 milijona evrov dolgov v prisilno poravnavo, zato je negotov prvoligaški obstoj.

Rudar: Čadikovski, Mujakovič (oba Celje) in Rotman (Aluminij Kidrićevo) so okrepitve Velenjčanov, ki so jih zapustili tujci Renato, Tomčak in Metelka.

Hit Gorica: Vodstvo kluba je v lanskem letu dolg zmanjšalo z 850.000 na 200.000 evrov, sanacija naj bi bila končana do sredine letošnjega leta. Priprave so začeli včeraj, osrednji del bo v Turčiji. Kurtič, doma sicer iz Kanižarice pri Črnomlju, je odšel v Palermo, Praprotnik je podpisal pogodbo z Atalanto, vendar se bo v Bergamo preselil po koncu prvenstva. Tuji klubi se zanimajo za Velikonja, Miha Mevlja in Balažica. Okrepitvi sta Senegalec N'Diaye in Brazilec Vicente.

Olimpija: Edina okrepitev Olimpije je za zdaj trener za telesno pripravo Martin Magister. Trener Dušan Kosič ne računa več na Cimerotiča (že podpisal sporazumno prekinitev pogodbe), Ošlaja, Rakoviča, Prašnikarja (vsi trije želijo ostati na plačilnem seznamu) in Da Silvo. Olimpija se bo najprej pripravljala v Radomljah, nato v Turčiji, obeta pa se reorganizacija v mladinski šoli, v katero prihajajo novi trenerski obrazi.

Triglav: Kranjčani želijo nadaljevati uspešno jesen, zato trdo delajo in malo govorijo. V skladu s finančnimi zmožnostmi si bodo privoščili priprave v Medulinu, za napadalca Burgarja naj bi se zanimal avstrijski LASK iz Linza, Špelič je prost igralec.

CM Celje: Na prvem treningu Celjanov so bili trije novinci, 25-letni branilec Krajcer (Aluminij Kidričevo) ter napadalca, 23-letni Alenc (Dravinja) in 26- letni Firer (Drava). Že jeseni je klub podpisal pogodbo s Pavlovičem in Akakpom (Togo). Klub so zapustili Čadikovski, Mujakovič, Klebčar in Klun.

Primorje: V Ajdovščini, kjer imajo velike finančne težave, ni več Marjanovića, Djukića, Lalovića in Šutića, člana rdeče-črnih pa sta postala vratar Suhonjić in branilec Marić (oba Koper), dogovarjajo se z Jukanom. Na preizkušnjah v tujini so Graf (Ciper), Kremenovič (Turčija) in Lo Duca (Italija).