Policija trenutno raziskuje poskus izsiljevanja zaenkrat še neznanega nogometaša angleške premier lige. Šlo naj bi za igralca starega okoli 20 let, ki igra za moštvo, ki je trenutno uvrščeno v vrhu angleškega prvenstva, poleg tega pa je mladenič tudi član izbrane vrste.

Nogometaš, ki je s svojima dvema prijateljema preživljal dopust v meki igralništva, je v tamkajšnjem hotelu spoznal tri švedska dekleta, s katerimi se je zabaval dolgo v noč. Ena izmed deklet naj bi bila natakarica, stara 25 let in je znana po tem, da se zelo rada druži s slavnimi osebami.

Druščina naj bi se kasneje napotila v hotelsko sobo, kjer naj bi nato med sabo spolno občevali, svojo dogodivščino pa so posneli tudi s svojimi mobilnimi telefoni. Slike in video posnetki, ki prikazujejo nogometaša z le kondomom na sebi, so kasneje prišli do neznanca, ki je nogometašu material poslal preko e-pošte in mu zagrozil, da bo slike dal v obtok.

"Skušamo izslediti osebo, ki je nogometašu poslala spletno pošto in ga skušala izsiljevati. Zaenkrat še ugotavljamo ali ga izsiljuje ena izmed deklet ali katera druga oseba, ki ni povezana z dogodki v hotelu,“ je za angleški tabloid The Sun dejal neimenovani vir.